Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Catedrala Mântuirii Neamului nu a primit bani la rectificarea bugetară. În schimb, s-au alocat sume pentru creşterea salariilor clericilor

Catedrala Mântuirii Neamului nu a primit bani la rectificarea bugetară. În schimb, s-au alocat sume pentru creşterea salariilor clericilor

Un articol de: - 10 Aug 2016, 16:43
Catedrala Mântuirii Neamului nu a primit bani la rectificarea bugetară. În schimb, s-au alocat sume pentru creşterea salariilor clericilor Foto: avereabisericii.ro Eveniment

La prima rectificare bugetară pe acest an nu au fost prevăzuți în mod expres bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, dar au fost alocate sume pentru creșterile salariale ale personalului clerical, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor, potrivit news.ro.

Aceasta a precizat că, deși nu au fost prevăzuți bani în mod special pentru Catedrală, Secretariatul General al Guvernului poate transfera fonduri din suma de 50 de milioane de lei alocată suplimentar.

"Avem o suplimentare de 50 de milioane de lei pentru SGG. Cultele sunt în subordinea SGG. Acoperă, în principiu, 10 milioane creșteri salariale pentru personalul clerical, ca urmare a majorărilor salariale ce au avut loc", a declarat Ministrul Finanțelor.

Aceasta a precizat că personalul clerical este plătit printr-o corelare de grilă cu grila profesorilor.

Întrebată dacă la această rectificare au fost prevăzuți bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, Anca Dragu a răspuns: "Există această sumă globală în bugetul ordonatorului principal. Defalcarea o va face ordonatorul principal de credite pe baza analizei proprii".

În opinia acesteia, există anumite biserici care chiar necesită sprijin financiar, între ele aflându-se mai ales cele din patrimoniul cultural.

”După discuții cu biserica de la Săpânța, care se află într-un proiect de finanțare, probabil că va urma accesarea unor fonduri în acest sens", a completat Dragu.

Citeşte mai multe despre:   rectificare bugetara,   ministrul finantelor,   biserici