Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Catedrala Mântuirii Neamului a rămas pe ZERO. Construcţia gigantică ar putea să nu fie terminată la timp

Catedrala Mântuirii Neamului a rămas pe ZERO. Construcţia gigantică ar putea să nu fie terminată la timp

Un articol de: - 21 Apr 2018, 17:32
Catedrala Mântuirii Neamului a rămas pe ZERO. Construcţia gigantică ar putea să nu fie terminată la timp Eveniment

Fonduri insuficiente pentru Catedrala Mântuirii Neamului, deşi statul a finanţat serios această construcţie.
Vasile Crăcăoanu, inginerul-şef al edificiului, susține că nu mai sunt fonduri pentru continuarea lucrării, în contextul în care  700 de oameni lucrează în trei schimburi ca să respecte indicaţiile Patriarhiei Române, ce vrea să sfinţească domul în toamnă.

"Pentru fiecare an bugetul aferent lucrărilor a fost zero, de fiecare dată. Însă, printr-o minune, de fiecare dată s-a găsit cineva care să ajute. Acum suntem în aceeaşi situaţie", a declarat Vasile Crăcăoanu, conform digi24.ro.
Cele două firme de construcţie care ridică edificiul mai au nevoie de mulţi bani, pentru că ambiţiile bisericii sunt grandioase. Cel mai înalt punct al construcţiei din acest moment - turla principală ajunge deja 65 de metri înălţime şi aceasta nu este înălţimea finală. După terminarea lucrărilor va atinge 120 de metri. Deasupra acestei structuri va fi montată şi o cupolă care cântăreşte peste 100 tone.

"Corpul principal este închis aproximativ 95%, a mai rămas de executat doar cupola peste pronaos şi cupola peste altar", a precizat inginerul-şef. 

Firmele de construcţie au primit sarcini suplimentare, care nu erau incluse în planul pentru acest an. Catedrala trebuie sfinţită la sfârşitul lui noiembrie. Până atunci, muncitorii trebuie să pună uşi, ferestre şi să termine piaţeta din faţa clădirii. Amenajările interioare vor fi gata abia peste şase ani. Pereţii vor fi acoperiţi complet cu icoane din mozaic, iar la final Catedrala Mântuirii Neamului va fi cu un metru mai înaltă decât Bazilica Sfantul Petru de la Vatican.
 

Citeşte mai multe despre:   Catedrala Mântuirii Neamului ,   Vasile Cracaoanu,   Patriarhia Romana