Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir

Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Aug 2020, 13:28
Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir Sursa Foto: agenciasinc.es Eveniment

Începând cu 7 august, în România vor intra mai mult de 25,000 de doze de Veklury (Remdesivir), medicament folosit în tratarea coronavirozei, în trei tranșe.Ținând cont de numărul ridicat de infecatați din țara noastră, România va primi al doilea cel mai mare lot de medicamente, după Spania. Chiar și așa, medicamentul nu va ajunge la toate categoriile de pacienți, iar medicii vor trebui să aleagă cine are prioritate la tratament.

 

“Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

 

 

Ce este Remdesivirul, medicamentul folosit în tratarea coronavirusului

 

Remdesivirul este un medicament care se administrează intravenos, pe o perioadă de 5 până la 10 zile. Chiar dacă nu este un remediu eficient 100%, Remdesivirul ajută organismul să combată virusul mai repede și scade zilele de necesare recuperării de la 15 la 11. Medicii spun că nu face minuni, însă este un jucător important în tratarea infecției cu COVID-19, iar până la punerea pe piață a vaccinului, singura metodă de tratament rămâne un coctaill de medicamente. Potrivit studiilor, acest medicament blochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica și îl anihilează. Remdesivir s-a dovedit eficient și în cazul altor virusuri, inclusiv hepatită, Ebola și alte coronavirusuri umane, cum ar fi SARS și MERS.

 

 

Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir

 A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

 

Pentru a primi Remdesivir, pacienții trebuie să fie confirmați cu noul coronavirus și internați în spital și să dea semne de slăbiciune pulmonară, cum ar fi radiografii care să demonstreze că plămânii au fost afectați de acest virus sau să necesite oxigen suplimentar. Cu alte cuvinte, pacienții în stare gravă, dar care nu sunt conectați încă la ventilație mecanică, vor avea prioritate la adminiustrarea medicamentului salvator. Până acum nu s-a demonstrat dacă medicamentul este mai eficient în cauzul tinerilor sănătoși dsau a peroasoanelor în vârstă cu comorbidități.  

 

 

Pacienții în cazul cărora administrarea Remdesivir se face cu prudență

 

Chiar dacă medicamentul nu este cunoscut să aibă efecte adverse îngrijorătoare sau fatal, pacienții cu anumite alergii, cu probleme de rinichi și ficat, femei însărcinate sau care plănuiesc să rămână însărcinate în curând, femei care alăptează, sau cu probleme de sănătate foarte grave ar putea să nu beneficieze de tratamentul cu Remdesivir, care le-ar putea face mai mult rău decât bine. Totuși, decizia administrării îi va aparține medicului.

În cazul adiministrării medicamentului s-a constat și o rată a mortalității mai mici, de aproape 8 % în cauzl pacienșilor cărora li s-a adminsitrat Remdesivir, față de 11.6 la cei cărora li s-a administrat medicamente placebo.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Remdesivir