Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Categoriile de elevi care se pot înscrie la a doua sesiune a Bacalaureatului și Evaluării Naționale

Categoriile de elevi care se pot înscrie la a doua sesiune a Bacalaureatului și Evaluării Naționale

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Iun 2020, 12:14
Categoriile de elevi care se pot înscrie la a doua sesiune a Bacalaureatului și Evaluării Naționale FOTO: Pixabay.com Eveniment

Anul acesta se va organiza, în premieră, o a doua sesiune de Evaluare Națională pentru elevii care nu se pot prezenta la prima sesiune, din motive medicale, de izolare sau de carantină. Care sunt categoriile de elevi care se pot înscrie la a doua sesiune a Bacalaureatului și Evaluării Naționale?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că această sesiune este dedicată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de criza sanitară declanșate de noul virus covid-19, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite.

”Sunt foarte mulți copii care-și doresc să participe fizic, tocmai pentru că au muncit, au învățat, s-au pregătit an la rând, sunt 3-4 ani de muncă pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Iar pentru cei care au venit în spațiul public cu varianta că n-au avut timp să se pregătească, este important să se știe că programa pentru examene a fost redusă până la finalul primului semestru, adică fără ceea ce ar fi urmat să se predea în semestrul al doilea”, a susținut ministrul Educației.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

 

Iohannis, despre a doua sesiune: Numai pentru copiii care au fost bolnavi, izolați, carantinați

 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că elevii din anii de final de ciclu, a VIII-a şi a XII-a, care se află în carantină sau în izolare alături de membrii familiei, în contextul pandemiei, vor avea șansa să susțină examenul maturității, prezentându-se la cea de a doua sesiune care a fost organizată special pentru a rezolva această problemă.

”A apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii bolnavi când se ține examenul, e posibil să fie copii cu febră și să nu poată să intre la examen (...) Pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza - ca și în alți ani - o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, și acești copii vor putea, atunci, să participe la a doua sesiune de Bacalaureat, în august. Deci și Evaluarea Națională va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, izolați, carantinați, iar pentru Bacalaureat prima sesiune, absolut normal, a doua sesiune în august, ca în alți ani”, a declarat, săptămâna trecută, Klaus Iohannis.

 

 

Ce reguli trebuie să respecte școlile

 

 

Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Elevii aflați în clasele a VIII-a, respectiv a XII-a vor participa la examene urmând o procedură specială și respectând un set de măsuri de protecție în vederea combaterii răspândirii noului virus de tip SARS-CoV-2. 

Principalele măsuri care vor fi luate în rândul elevilor pentru a evita îmbolnăvirea cu covid-19 sunt purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a precizat Monica Anisie.

Elevii care nu vor fi lăsați să intre în unitățile de învățământ pentru a susține Evaluarea Națională sau Bacalaureat pe motiv că au o temperatură a corpului care depășește 37 grade, se vor putea înscrie la cea de a doua sesiune de examinare pentru finalizarea ciclului școlar.

 

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala 2020