Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Câteva artere din centrul Capitalei devin pietonale în weekend, din 22 mai. Cetățenii, încurajați să facă mișcare în aer liber

Câteva artere din centrul Capitalei devin pietonale în weekend, din 22 mai. Cetățenii, încurajați să facă mișcare în aer liber

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Mai 2020, 20:15
Câteva artere din centrul Capitalei devin pietonale în weekend, din 22 mai. Cetățenii, încurajați să facă mișcare în aer liber Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Potrivit deciziei primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, o mare parte a arterelor din centrul Bucureștiului vor deveni pietonale, începând cu data de 22 mai.

Astfel, vor fi înființate mai multe zone de promenadă în centrul Bucurestiului, pentru a încuraja cetățenii să facă mișcare în aer liber, odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență, România intrând din 15 mai în starea de alertă, în contextul pantei descendente pe care a intrat rata infectării cu noul coronavirus.

„Bucureștenii vor dori cu siguranta sa se plimbe mai mult prin oras si, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, in weekend-uri, pe anumite artere din centrul orasului, zone pietonale, de promenada, unde circulatia masinilor sa fie interzisa", a transmis Gabriela Firea.Zonele ce vor deveni pietonale la sfârșit de săptămână

 


* Zona 1 - strada Polona (de la bd. Dacia) - strada A.D. Xenopol - strada Dionise Lupu - strada C.A. Rosetti - strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) - strada I.L. Caragiale - strada Icoanei - strada A. Vlaicu.

* Zona 2 - Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) - strada Eforie - strada Domnita Anastasia - strada ing. A Saligny - Splaiul Independentei.

* Zona 3 - bd Eroilor - Eroii Sanitari - piata Operei - strada Dr. J. Lister - strada Dr. Gr. Romniceanu.

* Zona 4 - strada E. Quinet (de la strada Academiei) - strada Biserica Enei.

* Zona 5 - bulevardul Dacia - bulevardul N. Balcescu - strada G. Enescu - Calea Victoriei.

* Zona 6 - strada G. Enescu - N. Golescu - Calea Victoriei - strada C.A. Rosetti - bulevardul N. Balcescu.

* Zona 7 - bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).
 

Inițiativa Primăriei Capitalei, după modelul spaniol

 

Odată cu relaxarea restricțiilor în Spania, 29 de străzi din Madrid au devenit temporar pietonale, pentru a-i încuraja pe oameni să iasă la plimbare sau să facă sport, menținând totuși o distanţă sigură de doi metri.

Decizia primăriei din capitala spaniolă a venit după ce localnicii s-au plâns că, în intervalele în care le-a fost permis să facă exerciţii fizice în aer liber (6:00 - 10:00. sau 20:00 - 23:00),  o mare de oameni ieșea simultan din case, ceea ce făcea ca distanțarea socială să fie imposibilă.

De asemenea, parcurile de mai mici dimensiuni vor fi de asemenea redeschise, cu mențiunea că accesul la locurile de joacă pentru copii va rămâne deocamdată interzis.

 

Din 15 mai se deschid toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică

 

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a anunțat că, din 15 mai, se vor redeschide toate parcurile și grădinile publice, inclusiv grădina zoologică din București.

„Rugamintea catre toti cetatenii este sa evite zonele aglomerate, sa pastreze distanta sociala, sa se spele des pe maini si sa se dezinfecteze”, a punctat, pe Facebook, Gabriela Firea.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Madrid,   Spania,   Primaria Capitalei,   coronavirus