Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cauza REALĂ a MORȚII bebelușului de la Maternitatea Giulești: 'Copilul s-a născut la 25 de săptămâni. S-a intervenit chirurgical, dar a survenit decesul' (VIDEO)

Cauza REALĂ a MORȚII bebelușului de la Maternitatea Giulești: 'Copilul s-a născut la 25 de săptămâni. S-a intervenit chirurgical, dar a survenit decesul' (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 17:39
Cauza REALĂ a MORȚII bebelușului de la Maternitatea Giulești: 'Copilul s-a născut la 25 de săptămâni. S-a intervenit chirurgical, dar a survenit decesul' (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Scandalul izbucnit la Maternitatea Giulești, după ce 19 bebeluși au fost infectați cu Stafilococul Auriu, ia amploare.

Ioana Roșca, medic primar neonatolog, șeful Secției de Neonatologie al Maternității Giulești, a declarat, vineri, că bebelușul care a decedat era născut prematur, la doar 25 de săptămâni, și suferea de mai multe afecțiuni.

"Este vorba despre un prematur, 25 de săptămâni de gestație. Mama era internată într-o altă maternitate, care era practic închisă pentru renovări. Am acceptat acest transfer pentru că era iminență de naștere prematură. Copilul s-a născut la 25 de săptămâni și provenea dintr-o sarcină cu risc mare.Nou născutul a prezentat la naștere nota 3. A fost intubat și ventilat mecanic cu stare generală gravă încă de la naștere. Copilul a fost alimentat numai cu perfuzii. Se suspicionează perforație intestinală. Se trimite la Grigore Alexandrescu, este confirmată perforația și se intervine chirurgical. Însă, la 700 de grame și din cauza greutății foarte mici la naștere și a patologiei specifice prematurului, a survenit decesul.

Noi informăm părinții la internare despre riscurile legate de prematuritate.

Mortalitatea infantilă la noi în spital este de 0,28%, un procent extrem de scăzut. Aici se încadrează malformațiile, prematuritatea și sindroamele genetice”, a spus medicul Ioana Roșca, medic primar neonatolog, șeful Secției de Neonatologie al Maternității Giulești.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Directorul medical al Maternității Giulești, Dinu Albu, a declarat vineri că decizia DSP de a sista internările în spital este una priptă și prematură, pentru că, susține el, încă nu au fost primire rezultatele finale ale probelor prelevate. amintim că 19 bebeluși au fost infectați cu stafilococul auriu, la mai puțin de o lună de la naștere.  (Detalii AICI)

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Maternitatea Giulesti