Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Caz de braconaj care viza cerbii din Munţii Ţarcu, surprins de camerele video instalate de WWF (VIDEO)

Caz de braconaj care viza cerbii din Munţii Ţarcu, surprins de camerele video instalate de WWF (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2015, 15:55
Caz de braconaj care viza cerbii din Munţii Ţarcu, surprins de camerele video instalate de WWF (VIDEO) Foto: wwf.ro Eveniment

Legea braconajului nu este respectată în românia. Numeroase cazuri au fost semnalate în presă. Cel mai recent caz de braconaj ilegal a avut loc în Situl Natura 2000 Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Oțelu Roșu, și a vizat cerbii din zonă.

World Wide Fund (WWF) România a surprins, cu ajutorul camerelor video instalate în zonă, un grup de persoane care, pe 11 și 12 septembrie 2015, au intrat în pădure şi s-au întors cu trofeul.

Membrii WWF au sesizat autoritățile care au precizat că nu a existat o autorizație de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv.

Conform WWF, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oțelu Roșu, care gestionează fondul de vânătoare.

"Acest caz ne arată foarte clar că, din păcate, braconajul este un fenomen prezent în pădurile noastre. Braconajul este o crimă care afectează biodiversitatea și comunitățile locale și WWF va face tot posibilul  pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite și urmărite cu strictețe de autorități.

Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorități, ci și de implicarea oamenilor, a comunităților locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite", a declarat Magor Csibi, director WWF-România, conform site-ului organizației non-profit.

Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorități, ci și de implicarea oamenilor, a comunităților locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite

WWF România monitorizează prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu în cadrul proiectului Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni".

Caz de braconaj surprins de camerele video instalate de WWF în Munții Țarcu
 

Citeşte mai multe despre:   vanatoare