Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CAZ INCREDIBIL la Cluj: Pacient, găsit MORT la câțiva metri de SALON, după ce a fost dat DISPĂRUT din spital

CAZ INCREDIBIL la Cluj: Pacient, găsit MORT la câțiva metri de SALON, după ce a fost dat DISPĂRUT din spital

Un articol de: - 03 Mar 2018, 15:00
Eveniment

Un bărbat de 55 de ani a fost găsit mort pe scările Clinicii Medicale II din Cluj-Napoca, după ce a dispărut din salonul în care era internat.  

Inițial pacientul a fost căutat de personalul medical confuz, iar apoi a fost alertată Poliţia, concluzia fiind aceeaşi: „pacientul nu mai e în spital”. Familia pacientului a fost anunțată că bărbatul a părăsit Clinica, dar după 24 de ore a fost găsit decedat la câțiva metri de salonul în care era internat.

„Mi se pare incredibil că în România anului 2018 să poţi să mori în spital şi să nu fi găsit timp aproape de 24 de ore, mai ales în condiţiile în care dispariţia ta a fost anunţată, iar pacientul a fost căutat de două ori, de două ori s-a întors spitalul cu susul în jos, şi tot nu fost găsit. Asta pentru ca după 12 ore, familia să fie sunată că pacientul e mort pe scările spitalului”, povesteşte Oana, nepoata bărbatului decedat, potrivit adevarul.ro.

În ziua de 21 februarie, pacientul, având o stare de sănătate stabilă, simţindu-se bine, a luat prânzul, iar apoi a ieşit pe culoar.  Pentru că nu îi mai răspundea la telefon, în jurul orei 16.30 sora pacientului a venit la spital.  La insistenţele ei, asistentele şi infirmierele au început să-l caute. Peste circa o oră a fost alertată poliţia. Cu această ocazie, spitalul este din nou căutat.

Familiei i s-a cerut în jurul orei 20.00 cardul de sănătate pentru externarea pacientului, deşi el dispăruse în jurul orei 13. Sora pacientului a refuzat şi a cerut să fie căutat mai bine în spital.

“Căutaţi-l încă o dată, poate e mort în spital. I s-a spus că nu e aici, să meargă acasă cu o atitudine complet agresivă, cu ameninţări cu amenzi de zeci de milioane de lei. Familia a plecat, dar a continuat căutările pe străzile adiacente, în parcul central”, povesteşte Oana.

A doua zi fiul bărbatului a fost anunţat că tatăl său murise cu o zi înainte. “Se afla pe scările spitalului pe care a fost căutat. Nimeni nu ştia de moartea lui”, povesteşte Oana. Scuza pentru faptul că nu a fost găsit a fost că pe unul dintre cele 5 rânduri de scări nu a fost căutat „deoarece acele scări sunt străbătute numai de studenţii care merg spre amfiteatru, deci acolo nu s-a căutat”. Bărbatul a fost găsit în fund, pe scări, cu o sticlă de apă lângă el.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   mort,   pacient