Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Caz unic în justiția românească: O femeie din Iași cere daune materiale amantei soțului

Caz unic în justiția românească: O femeie din Iași cere daune materiale amantei soțului

Un articol de: - 13 Iun 2017, 12:19
Caz unic în justiția românească: O femeie din Iași cere daune materiale amantei soțului Eveniment

Magistrații de la Judecătoria Iași au primit spre soluționare un caz unicat. O femeie din Iași le-a cerut să se pronunțe cu privire la legalitatea unei relaţii extraconjugale, aceasta cerând daune morale de la amanta soțului său.

Reclamanta S.T.L. a cerut de la pârâta P.M. suma de 50.000 "din care suma de 25.000 lei reprezentând daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, iar suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale pentru suferinţa cauzată de atitudinea delictuală a pârâtei", scrie Adevărul.

Judecătorii ieșeni au audiat mai mulți martori pe acest caz, dar în final au decis că reclamanta nu poate fi trasă la răspundere pentru acuzațiile trimise și au trimis dosarul la Curtea de Apel Iași pentru decizia finală.

Femeia care a depus plângere motivează că este căsătorită din iulie 1980 cu un cadru medical, relația lor din care au rezultat doi copii decurgând normal până în 2008 când a aflat că bărbatul are o relație extraconjugală cu femeie ce lucrează ca infirmieră la același spital.

"Susţine că a aflat de la o colegă de serviciu a soţului său faptul că persoana cu care acesta are o relaţie este infirmieră în acelaşi spital; dar şi faptul că pârâta a fost atenţionată de ceilalţi colegi de serviciu în sensul că ar trebui să se retragă din această relaţie, însă pârâta a lansat în cadrul spitalului informaţia că soţii au divorţat, denigrând-o pe reclamantă în faţa colegilor. Reclamanta a învederat şi faptul că a fost extrem de afectată de această situaţie; dar şi faptul că în perioada următoare lucrurile au părut că reintră în normal, soţul său spunându-i că a încetat relaţia. Ulterior, în februarie 2013 a aflat că legătura extraconjugală a soţului său nu a încetat niciodată, fiind agresată fizic şi verbal de acesta, în prezenţa mamei sale”, se arată în motivare, din care reiese că în mai 2015, soţul reclamantei a intentat divorţ, căsătoria fiind desfăcută definitiv în 2017.

Audiată în dosar, pârâta susține că de fapt ea nu a avut niciun rol în ruperea relațiilor celor doi.

"Pârâta a învederat faptul că destrămarea căsniciei reclamantei nu reprezintă vina sa, şi, deşi este adevărat că are o relaţie cu fostul soţ al reclamantei, această relaţie a debutat la 6 ani după ce soţii au încetat în fapt relaţia. Susţine că însăţi reclamanta a recunoscut că pe parcursul căsătoriei a fost preocupată de nevoile materiale ale copiilor, însă nu le-a oferit şi un climat bazat pe căldură şi iubire, astfel că familia s-a destrămat", au arătat judecătorii.

De asemenea, judecătorii ieşeni au analizat din punct de vedere legal dacă amanta poate fi trasă la răspundere în acest caz. „În primul rând, instanţa nu poate accepta faptul că iniţierea şi continuarea unei relaţii cu o persoană căsătorită poate constitui o faptă ilicită, ci se circumscrie dreptului oricărei persoane de a derula o relaţie afectivă, nefiind de natură a încălca o normă de drept obiectiv. Însă, chiar şi în situaţia în care s-ar accepta faptul că acţiunea pârâtei de a iniţia şi a continua o relaţie cu numitul S.Ţ.D,  care la acel moment era căsătorit cu reclamanta, ar reprezenta o faptă ilicită, instanţa, analizând materialul probator administrat, reţine că nu s-a făcut dovada acestei presupuse fapte ilicite", au stabilit judecătorii ieşeni.
 

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Justitie,   amanta,   soţie