Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii. Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani (VIDEO)

Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii. Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 01 Aug 2020, 16:32
Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii. Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani (VIDEO) Eveniment

Lucrările de restaurarea a Cazinoului din Constanţa întâmpină noi dificultăți. De vină ar fi mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani. Specialiștii susţin că este necesară şi o suplimentare a bugetului, relatează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Reabilitarea este îngreunată de mediul marin și lipsa oricăror reparații în ultimii 30 de ani 


 

Potrivit jurnaliştilor de la G4Media, proiectanții nu au putut anticipa gradul de degradare a structurii pentru că asta ar fi presupus să decoperteze în întregime bucăți mari din monument înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor.

Specialiștii spun că au fost luați prin surprindere de cât de mult a „roș” aerul sărat din structura și fațada Cazinoului și că, în mare parte, nu mai poate fi vorba numai de reparații sau restaurare a ornamentelor, ci de refacerea completă a întregii zone pe care sunt atașate ornamente.

Amploarea lucrărilor va necesita o suplimentare a bugetului, dar durata de execuție va fi respectată, prin creșterea numărului de muncitori calificați și tehnologia optimizată, mai susțin specialiștii.
 

Cazinoul din Constanța, mult mai degradat decât estimau specialiștii


 

Experții au mai declarat că este obișnuit ca, pe parcursul reabilitărilor, muncitorii să constate că monumentele sunt mai afectate decât se credea inițial, însă niciodată nu au întâlnit o situație cu diferențe atât de mari între previziune și realitate cum au întâlnit la Cazinoul din Constanța..

Principalele cauze pentru faptul că acest monument a ajuns la un pas de prăbușire sunt mediul marin, dar mai întâi de orice, lipsa de acțiune a autorităților în ultimii 30 de ani.
 

Cazinoul din Constanța va fi reabilitat până în 2022, spunea Ministerul Dezvoltării în final de 2019


 

Contractul pentru „Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța'' a fost semnat, în luna decembrie, în prezenţa lui Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, iar proiectul are o durată contractuală de realizare de 30 de luni. Amplasamentul Cazinoului din Constanța a fost predat oficial constructorului în vederea consolidării și restaurării chiar de Ziua Culturii Naționale.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

„Felicit CNI şi toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. Îmi iau angajamentul să susţin CNI să ducă la bun sfârşit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre”, a declarat ministrul Ion Ştefan.