Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazinoul din Constanța, trecut în administrarea Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi reparat

Cazinoul din Constanța, trecut în administrarea Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi reparat

Un articol de: - 02 Oct 2014, 16:45
Cazinoul din Constanța, trecut în administrarea Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi reparat Foto: constantacity.com Eveniment

Cazinoul Constanța a fost transferat din administrarea Consiliului Local în cea a Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reparat.

Consilierii locali au votat, joi, în unanimitate acest proiect de hotărâre, întrucât primarul Radu Mazăre a spus că nu a putut „ademeni” niciun investitor de frica DNA.

Primarul Radu Mazăre a declarat că pentru reabilitarea Cazinoului Constanța este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro.

Edilul a spus că a avut discuții cu diverși investitori privați care să reabiliteze acest obiectiv, dar a sistat toate negocierile de teamă să nu fie acuzat de procurori că ar fi aranjat eventuala licitație care ar fi avut loc.

“Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi cetățenii României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.000 - 4.500 de oameni, de banii ăştia reparăm o clădire. Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi. Am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi și cu un fond de investiţii gestionat de către nişte ruşi, dar m-am oprit. M-am oprit de frică pentru că renovarea acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie. Dacă ar fi avut loc această licitaţie şi ar fi câştigat o companie cu care eu aş fi vorbit anterior încercând să-i conving să vină să bage bani aici, în mod categoric procurorii mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară - ar fi spus că am aranjat această licitaţie, având în vedere că m-am întâlnit anterior cu investitorii”, a afirmat Radu Mazăre, potrivit Mediafax.

El a explicat că a discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost de acord să preia Cazinoul la Compania Națională de Investiții pentru a fi reabilitat.

“Neputând contacta şi ademeni niciun investitor privat de frica procurorilor care să nu ma ia şi să mă bage la beci cum m-au băgat în primăvară, am discutat cu vicepremierul Dragnea și i-am spus că este o problemă a orașului și a țării. «Haide să vedem dacă nu puteți să o finanțați cu bani de la Guvern»” , a menționat Mazăre.

Citeşte mai multe despre:   reparatii,   radu mazare