Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul Caracal. Cine este taximetristul care a văzut-o pe Alexandra Măceșanu urcând în mașina lui Gheorghe Dincă

Cazul Caracal. Cine este taximetristul care a văzut-o pe Alexandra Măceșanu urcând în mașina lui Gheorghe Dincă

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Iul 2020, 12:30
Cazul Caracal. Cine este taximetristul care a văzut-o pe Alexandra Măceșanu urcând în mașina lui Gheorghe Dincă Galerie foto (1) Eveniment

Ies la iveală amănunte de nepăsare criminală din dosarul Caracal, care dacă ar fi fost dezvăluite cu un an în urmă, ar fi putut schimba soarta Alexandrei Măceșanu. Un taximetrist care o știa pe adolescenta, a fost martor la răpire și s-a uitat în ochii părinților care își căutat disperați fata, fără să scoată un cuvânt. 

 

 

Cine este taximetristul care a văzut-o pe Alexandra Măceșanu urcând în mașina lui Gheorghe Dincă

 

 

Scenariul pare desprins dintr-un film american, însă este cât se poate de real: martorul care a văzut-o pe adolescentă urcându-se în mașina lui Gheorghe Dincă, este chiar taximetristul care i-a dus pe părinții fetei la Secția de Poliție din Caracal pentru a reclama dispariția. Chiar i-a auzit pe cei doi soți vorbind despre dispariție, cuprinși de disperare pe durata călătoriei, bărbatul a tăcut mâlc în legătură cu scenele la care a luat parte și nu a spus nimic nici atunci când cazul a făcut înconjurul României.

Tânărul taximetrist o cunoștea atât pe Alexandra Măceșanu cât și pe Gheorghe Dincă, așa cum chiar el a mărturisit. Mai mult, cele două mașini au mers împreună o bucată de drum și au staționat la semafor una în spatele celeilalte.

O sursa judiciară a dezvăluit pentru Liberatatea că povestea tânărului chiar ar fi putut să o readucă pe Alexandra în sânul familiei, a doua zi după răpirea. Din păcate, fără mărturia taximetristului și cu sfatul de a mai aștepta să vadă dacă se întoarce primit din partea poliției, cei doi părinții nu știu nici în ziua de azi unde este fiica lor și ce i s-a întâmplat după ce a ajuns în casa “Monstrului din Caracal”.

”Pentru toți cei care cunosc cazul, episodul cu taximetristul a fost, pur și simplu, devastator! Pentru că, în acea dimineață, când el află și tace în mașină, Alexandra era în viață, iar Dincă nu era acasă! Dacă el vorbea, poliția ar fi ajuns în câteva minute în casa unde fata era ținută prizonieră”, au spus surse din cadrul anchetei. A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Tânărul era “coleg” cu Dincă, în sensul că amândoi se ocupau cu transportul ilegal de persoane, adică îi duceau pe săteni unde aveau nevoie, la mica înțelegere. Potrivit Libertatea, pe Alexandra a identificat-o după figură și după nume, știa și pe unde stă, pentru că fata de 16 ani ieșea des ”la ocazie”.

 

 

Taximetristul a considerat că nu e treaba lui să spună că a fost martor la răpire 

 

 

Întrebat de anchetatori de ce nu a povestit episodul, martorul a răspuns sec, cu o ignoranță care înfioară.

“Am zis că de ce să mă bag? Nu e treaba mea!” 

Povestea taximetristului a fost confirmată de investigatorii care în urma vizionarării imaginilor de pe camerele de supraveghere din ziua răpirii au văzut că mașina tânărului apare, într-adevăr, în spatele mașinii lui Dincă, după ce Alexandra urcase în Renault. 

 

 

Mașina lui Dincă, descrisă de Alexandra Măceașanu în timpul apelului dat după răpire, era deja obiect de cercetare în dosarul Luizei

 

 

Dacă ar fi fost mai atenți, oamenii legii ar fi putut să o găsească pe Alexandra imediat după dispariție, sau ar fi putut chiar să acționeze înaninte ca fata să dispară, deoarece aveau toate dovezile care conduceau la Dincă, chiar în dosarul Luizei Melencu.

În timp ce investigau oamenii legii și-au dat seama că descrierea mașinii cu care a fost răpită Alexandra, făcută chiar de ea în timpul apelului la 112 se potrivea cu automobilul răpirii din dosarul Luizei Melencu.

Concret, anchetatorii știau cu certitudine ce mașină o luase pe fata dispărută, în aprilie 2019, de pe o stradă din Caracal.

”Renault gris, geamuri fumurii, 7 spițe”, adică una singură care avea toate aceste particularități în tot Caracalul și care îi aparținea lui Gheorghe Dincă, spune Liberatatea.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandra Macesanu,   Cazul Caracal,   Luiza Melencu,   Gheorghe Dinca