Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul copilului omorât de maidanezi, în presa internațională: Spiegel TV prezintă tragedia lui Ionuț Anghel (VIDEO)

Cazul copilului omorât de maidanezi, în presa internațională: Spiegel TV prezintă tragedia lui Ionuț Anghel (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2013, 08:58
Cazul copilului omorât de maidanezi, în presa internațională: Spiegel TV prezintă tragedia lui Ionuț Anghel (VIDEO) Eveniment

Scandalul legat de moartea lui Ionuţ a ajuns și în presa internaţională. Părinţii copilului au acordat pentru televiziunea germană Spiegel TV un interviu în care au povestit cum a fost ucis Ionuţ de câinii comunitari.

În timp ce subiectul este dezbătut în multe ţări, primarul general al capitalei Sorin Oprescu constată că măsurile luate de el pentru strângerea maidanezilor de pe străzi sunt inutile.

Deşi acesta susţinea până acum că prin încurajarea adopţiilor va reduce semnificativ numărul maidanezilor de pe străzi, edilul constată acum că 90 de câini fără stăpân care fuseseră adoptaţi recent au fost abandonaţi într-un parc din Capitală.

Părintii lui Ionuț le-au spus jurnaliștilor din Germania cum s-a întâmplat tragedia povestită chiar de fiul lor, Andrei.

„Prima dată, din spusele fratelui, a venit un câine şi a sărit pe el. Apoi au venit şi ceilalţi”, a declarat tată lui Ionuț.

„L-au înconjurat pe cel mai mic, pe Ionuţ. Fratele cel mare a reuşit să fugă, dar, din câte am înteles, s-a rătăcit şi s-a întors tot pe acolo. În momentul în care a venit, Ionuţ era pe jos şi câinii trăgeau de el. Îl târau pur şi simplu”, a continuat mama lui Ionuț, Andreea Anghel.

În interviul acordat televiziunii germane, mama copilului de 4 ani sfâşiat de câini a susţinut că moartea lui Ionuţ a survenit în urma mușcăturilor maidanezilor. 

În timp ce tragedia din familia Anghel face ocolul lumii, primarul general al Capitalei recunoaşte că încurajarea adopţiilor, una dintre soluţiile găsite până acum pentru a strânge câinii fără stăpân de pe străzi nu are efectul aşteptat.

Măsura de a scoate taxa de adopţie percepută ONG-urilor pare să fi avut un efect contrar aşteptărilor. O parte dintre câinii care ar fi trebuit să fie ţinuţi în adăposturi, sunt lăsaţi pe străzi.

Primăria generală aşteaptă deocamdată elaborarea şi adoptarera normelor metodologice de aplicare a legii maidanezilor.

Cazul copilului omorât de maidanezi, la Spiegel TV
Embed:


Citeşte mai multe despre:   interviu