Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE // Cazul Mircea Negulescu: Un cunoscut jurnalist este audiat la Parchetul General // Dreptul la replică al lui Cătălin Stavri

UPDATE // Cazul Mircea Negulescu: Un cunoscut jurnalist este audiat la Parchetul General // Dreptul la replică al lui Cătălin Stavri

Un articol de: - 27 Mar 2018, 10:50
UPDATE // Cazul Mircea Negulescu: Un cunoscut jurnalist este audiat la Parchetul General // Dreptul la replică al lui Cătălin Stavri Eveniment

UPDATE Dreptul la replică al lui Cătălin Stavri. Poziția jurnalistului este redată integral la finalul articolului.

Jurnalistul Cătălin Stavri de la ziarul ”Incomod” este audiat marți la sediul Parchetului General în cazul fostilui procuror Mircea Negulescu, informează Știripesurse.ro.

Stravri este chemat să dea explicații în contextul în care, potrivit sursei citate, ar fi primit informații de la Mircea Negulescu pe care le-a dat în presă, deși nu erau destinate publicității. 

Tot marți, procurorul Negulescu a fost chemat la DNA pentru audieri.

 

Drept la replică:

Ca urmare a articolelor/știrilor publicate marți, 27 martie 2018, potrivit cărora aș fi fost audiat într-un dosar al procurorului Mircea Negulescu și că acesta m-ar fi chemat la biroul dânsului pentru a-mi oferi informații nedestinate publicității, fac următoarele precizări:

Prezența mea la Parchetul General s-a datorat unei situații cu totul diferite față de ce ați relatat dumneavoastră, în sensul în care un reclamant a făcut o sesizare cu privire la mai multe documente apărute în ziarul Incomod, documente care vizau o mafie formată din cadre din Ploiești ale Ministerului de Interne, reclamantul având reprezentarea că acele documente au fost trimise neoficial redacției și ziariștilor.

Fac precizarea că respectivele documente au fost trimise pe cale oficială de o unitate de parchet și de către o instanță de judecată, aspect care a fost lămurit cu procurorul de caz cu care am discutat astăzi, pentru a nu exista dubii asupra provenienței acelor documente care constituie informații de interes public.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Pentru copierea respectivelor documente am făcut solicitări oficiale la o unitate de parchet și la o instanță de judecată, ambele instituții au aprobat cererea și am plătit o sumă de bani pentru copierea documentelor, sens în care dețin chitanțe doveditoare. Acest aspect va fi verificat cu siguranță de către Parchetul General la instituțiile amintite.

De asemenea, țin să fac precizarea că nu am fost chemat la Parchetul General în legătură cu un dosar al lui Mircea Negulescu sau al altui procuror, ci pur și simplu a fost vorba despre o sesizare împotriva modalității în care respectivele documente au parvenit redacției Incomod, lucru pe care i l-am explicat astăzi procurorului de caz și, mai mult decât atât, am depus documente doveditoare în acest sens.

Referitor la informația pe surse judiciare potrivit căreia aș fi fost chemat în biroul fostului procuror Mircea Negulescu care mi-ar fi dat pentru publicare informații nedestinate publicității precizez că este total falsă, la fel de falsă fiind și informația că m-aș fi lăudat că beneficiez de informații din dosare penale aflate în lucru sau că știu ce persoane sunt interceptate în anchetele aflate în lucru.

În cei 14 ani de când activez în presă nu am fost chemat niciodată de vreun reprezentant al autorităților publice pentru a mi se oferi informații clasificate, secrete sau nedestinate publicitații.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Mircea Negulescu,   Parchetul General,   Catalin Stavri