Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul Năstase: Judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei, amânată. Următorul termen, pe 5 iulie

Cazul Năstase: Judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei, amânată. Următorul termen, pe 5 iulie

Un articol de: - 28 Iun 2012, 08:55
Cazul Năstase: Judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei, amânată. Următorul termen, pe 5 iulie Eveniment
UPDATE 13:35: Procesul a fost amânat. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 iulie.

UPDATE 13:10:
Judecătoarea a acceptat transformarea cererii din solicitare de amânare a executării pedepsei în cerere de întrerupere a executării pedepsei.

UPDATE 12:50:
Şedinţa de judecată în cazul lui Adrian Năstase a fost reluată, judecătoarea Elena Burlan comunicând părţilor faptul că procesul-verbal de repartizare aleatorie se depune la dosar doar dacă se modifică componenţa completului de judecată, totuşi actul a fost ataşat.

UPDATE 12:40:
Şedinţa de judecată a fost suspendată de judecător pentru circa 10 minute, ca urmare a solicitării DNA privind verificarea modului de atribuire aleatorie a dosarului către judecătoarea Elena Burlan, cea care l-a achitat pe doctorul Şerban Brădişteanu de faptele de corupţie.

UPDATE 12:30:
Judecarea cererii de amânare a executării pedepsei a început. Procurorul DNA a solicitat ca Adrian Năstase să fie adus la Tribunal, apreciind că în absenţa condamnatului procedura nu ar fi îndeplinită. Procurorul de şedinţă a afirmat că este lipsă de procedură, fiind obligatorie prezenţa lui Năstase în sala de şedinţă, transmite Mediafax.

UPDATE 12:15:
Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că Adrian Năstase nu va fi prezent la Tribunalul Bucureşti, întrucât acesta se află în imposibilitatea prezentării la organele judiciare.

Prezentarea persoanei private de libertate în faţa instanţei sau organului de urmărire penală se realizează pe baza citaţiei, arată sursa citată, transmite Mediafax.

„...În situaţia citării persoanelor private de libertate bolnave, aflate în imposibilitatea prezentării la organele judiciare, se vor lua măsuri de comunicare a actului procedural şi de înaintare a dovezii de luare la cunoştinţă împreună cu referatul medical; dacă imposibilitatea intervine după expedierea dovezii de luare la cunoştinţă, se înaintează organului judiciar numai referatul medical»", explică ANP.

Tribunalul Bucureşti va judeca joi cererea de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase. Iniţial, termenul fixat pentru dezbatere a fost de 5 iulie, însă instanţa a admis solicitarea avocaţilor de schimbare a acestuia.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că cererea  este motivată de situaţia extraordinară în care se află Năstase, condiţii ce s-ar putea răsfrânge în mod negativ şi asupra familiei acestuia.

„Cererea a fost motivată de condiții speciale provocate de getul dramatic pe care îl cunoaștem cu toții, pentru el și pentru familia sa. Cererea este formulaă și în numele doamnei Dana Năstase. În acest caz întreruperea nu poate fi mai mare de trei luni de zile”, a declarat joi avocatul lui Adrian Năstase, Lucian Bolcaș.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, Adrian Năstase ar fi primit la penitenciar o citație pentru a fi audiat în acest caz.

Tribunalul București a decis, marți, ca Adrian Năstase că nu există nicio piedică în punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei stabilite pentru fostul premier Adrian Năstase.

Acesta a fost urcat într-o ambulanță și a fost transportat marți seara la Penitenciarul Rahova.

Cererea de amânare a executării pedepsei lui Năstase, judecată de Tribunal
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   amanare,   Tribunalul Bucuresti