Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul ofițerului SPP care s-a sinucis. Specialist: Testarea psihologică are o relevanţă din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul

Cazul ofițerului SPP care s-a sinucis. Specialist: Testarea psihologică are o relevanţă din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul

Un articol de: B1 TV - 13 Mai 2017, 10:59
Foto: ziarulincomod.ro Eveniment

Apar noi detalii incredibile despre ofiţerul SPP care s-a împuşcat mortal săptămâna aceasta în Capitală. Psihologii nu aveau nicio posibilitate de a intui faptul ca omul avea de gând să se sinucidă, avertizează specialiștii, potrivit B1 TV. În astfel de cazuri, testarea psihologică are o relevanţă din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul.

Ofiţerul SPP trecuse cu brio ultimul test psihologic, dat anul trecut, şi nu mai avusese probleme la locul de muncă. Fusese verificat de unii dintre cei mai buni psihologi clinicieni din România, care activează în structurile militare. Oricât de bun ar fi însă psihologul, aprecierile exacte cu privire la tendinţele sucidare din viitor sunt aproape imposibile. Cu alte cuvinte, testarea psihologică are o relevanţă din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul. Evenimentele din viaţa cuiva schimbă starea psihologică şi pun presiune pe acea persoană.

"Cu greu poţi întrevedea chiar şi o mică parte din ceea ce e cu adevărat în sufletul unui om. Una e aparenţa socială şi alta este realitatea intimă psihologic. O nevroză severă cum ar fi nevoza depresivă, care persistă timp îndelungat şi de care nu ştie nimeni înafară de cel care suferă de ea poate transforma total personalitatea unui om. Acest ofiţer SPP nu avea supapă de presiune psihologică iar tensiunea se tot acumula până când nu a mai rezistat", spune psihologul Cezar Laurenţiu Cioc, citat de Știripesurse.ro. Acesta dă de înţles că ofiţerul îşi plănuise de mai multă vreme gestul extrem.

"Modul în care a acţionat ofiţerul SPP arată că el gândise de mai mult timp aceasă ieşire de pe scena vieţii dar nu pleacase în acea zi specifică cu gândul asta. Pe parcursul zilei a existat ceea ce se numeşte factor declanşator care a aprins fitilul. În concluzie, atunci cand tu ca om te surprinzi pe tine gândindu-te la asemenea fapte să ştii că tot ceea ce îţi lipseşte în acel moment e un factor declanşator şi e potrivit să îţi cauţi o supapă de presiune pentru a te detensiona şi să soliciţi ajutor de specialitate", a explicat specialistul. 

Bărbatul care și-a luat zilele lucra de mulți ani în cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Omul se afla în timpul liber, iar arma cu care s-a împuşcat este cea personală, și nu cea pusă la dispoziție la locul de muncă. 
 

Citeşte mai multe despre:   sinucidere
 
Loading...