Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul procurorului Dănuț Volintiru, acuzat că primește bani de la un învinuit în dosarul Dan Șova, a fost prezentat în premieră de Sabin Orcan în emisiunea XPress (VIDEO)

Cazul procurorului Dănuț Volintiru, acuzat că primește bani de la un învinuit în dosarul Dan Șova, a fost prezentat în premieră de Sabin Orcan în emisiunea XPress (VIDEO)

Un articol de: - 23 Mar 2015, 22:10
Cazul procurorului Dănuț Volintiru, acuzat că primește bani de la un învinuit în dosarul Dan Șova, a fost prezentat în premieră de Sabin Orcan în emisiunea XPress (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Procurorul Dănuț Volintiru, numărul 3 din DNA, este acuzat că primește bani de la managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, învinuit în dosarul Dan Șova, operațiunea desfășurându-se prin intermediul soției sale, care are un cabinet notarial. Informația a intrat în atenția presei luni, însă a fost dezbătută în premieră pe 19 martie în cadrul emisiunii Xpress, moderată de Sabin Orcan și difuzată de B1 TV.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Sabin Orcan vorbea despre faptul că, potrivit presei din Gorj, Laurențiu Ciurel a plătit un comision notarial de aproximativ șase miliarde de lei vechi unei notărițe care este soția procurorulul șef adjunct al secției de Combatere a Corupției din DNA, Dănuț Volinitiru. În cadrul emisiunii a fost prezentat și un document încheiat între Compexul Energetic Oltenia, în calitate de vânzător, și SC CET GOVORA SA, în calitate de cumpărător, document înregistrat la cabinetul notarial al doamnei Volinitru.

Întreaga afacere a fost explicată, în direct, de Narcis Daju, jurnalist, fost ofițer al SRI, cel care a investigat acest caz.

”Instituțiile politice din Gorj, conduse, firește de PSD-iști, și-au făcut tranzacțiile importante, mă refer la achiziții de sedii, exproprieri și câte și mai câte, în principal prin acest notariat al soției domnului procuror Volintiru. La schimb, ei au obținut imunitate. (...) Este inadmistibil, ca după ce presa din Gorj a dezvăluit că se scurg miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia către acest notariat, să continue această practică. Recent doamna Volintiru a emis o factură de aproape 6 miliarde de lei vechi către Laurențiu Ciurel. Plata s-a făcut de făptuitorul Ciurel chiar ieri (miercuri, 18 martie - n.r.) în timp ce Comisia juridică a Senatului încuviința arestarea complicelui dumnealui în dosarul Șova”, a explicat Narcis Daju în cadrul emisiunii Xpress.

Vezi aici ediția integrală de pe 18 martei a emisiunii Xpress, modarată de Sabin Orcan.

Sabin Orcan, dezvăluiri despre procurorul Volintiru


Citeşte mai multe despre:   Dan sova,   dezvaluiri,   Sabin Orcan