Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazuri de coronavirus în sălile de fitness: Doi clienţi şi trei angajaţi ai World Class România confirmaţi cu COVID -19

Cazuri de coronavirus în sălile de fitness: Doi clienţi şi trei angajaţi ai World Class România confirmaţi cu COVID -19

Un articol de: George Lupu - 16 Iul 2020, 17:33
Cazuri de coronavirus în sălile de fitness: Doi clienţi şi trei angajaţi ai World Class România confirmaţi cu COVID -19 sursa foto: pixabay Eveniment

Apar în spațiul public primele informații despre cazuri de coronavirus depistate în sălile de fitness.  Astfel, un client şi trei angajaţi ai World Class Lujerului şi un alt client al World Class Promenada au fost testaţi pozitiv la COVID-19, informează compania printr-un comunicat de presă. Clienții depistați pozitiv au participat la antrenamente în cluburi fără să prezinte simptome, dar au devenit simptomatici în ziua următoare, iar în urma testărilor, rezultatele au fost pozitive. De asemenea, în urma testării personalului, trei angajaţi din recepţia clubului World Class Lujerului au fost testaţi pozitiv.

 

World Class România: Doi clienţi şi trei angajaţi, confirmați cu COVID-29

 

Cei doi clienţi au anunţat World Class România imediat şi conform legislaţiei în vigoare, DSP a preluat aceste cazuri şi a iniţiat anchete epidemiologice. World Class România precizează că pune la dispoziţia DSP listele cu toţi clienţii şi angajaţii prezenţi în cluburi în acelaşi timp cu clienţii testaţi pozitiv. Direcţia pentru Sănătate Publică este autoritatea în măsura să preia acţiunea de informare a contacţilor, fiind o instituţie avizată să transmită acestora măsurile de control şi recomandările medicale necesare, în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Imediat după confirmarea celor două cazuri de coronavirus ale clienţilor săi, World Class Romania a decis să testeze pentru COVID-19 întregul personal al celor două cluburi, iar cluburile au fost închise imediat timp de 24 de ore, pentru igienizare şi dezinfectare, inclusiv prin nebulizarea tuturor spaţiilor şi a instalaţiilor de aer condiţionat.

În urma testării personalului, trei angajaţi din recepţia clubului World Class Lujerului au fost testaţi pozitiv. Ca urmare a acestor rezultate, întregul personal şi colaboratorii clubului au intrat în perioada de izolare de 14 zile, prevăzută de reglementările în vigoare, urmând să efectueze încă un set de teste COVID-19 la sfârşitul acestei perioade. "În cazul tuturor celor 5 persoane depistate pozitiv, infectarea cu COVID-19 nu s-a produs în cluburile World Class", se precizează în comunicat.

 

Niciun antrenor personal şi niciun instructor de group fitness World Class nu este în prezent depistat pozitiv cu COVID-19

 

Reprezentanţii firmei subliniază că niciun antrenor personal şi niciun instructor de group fitness World Class nu este în prezent depistat pozitiv cu COVID-19 şi continuă, zilnic, screeningul tuturor angajaţilor, colaboratorilor şi clienţilor.

"Luăm în continuare toate măsurile de siguranţă sanitară şi prevenţie pentru igienizarea spaţiilor cluburilor şi a echipamentelor utilizate şi continuăm să colaborăm strâns cu clientii şi personalul nostru pentru a ne asigura prin triaj observaţional şi termometrizare, că în cluburile noastre intră doar persoane fără simptome specifice Covid-19 şi că toate măsurile de prevenţie şi siguranţă sunt respectate atât de angajaţi, cât şi de clienţii World Class Romania. World Class rămâne în continuare un spaţiu controlat şi sigur pentru antrenamente", se mai menţionează în comunicat.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

World Class Romania a început redeschiderea etapizată a cluburilor de health & fitness din reţea, odată cu încheierea stării de urgenţă impuse de epidemia COVID-19. Aproximativ 40% dintre clienţii reţelei, reprezentând peste 26.000 de persoane, s-au întors deja la rutina lor de antrenamente la sală.

Redeschiderea cluburilor s-a realizat cu respectarea tuturor normelor şi reglementărilor prevăzute de lege, în vederea prevenirii infectării cu COVID-19. Astfel, World Class Romania a adoptat noi standarde sanitare, de siguranţă şi prevenţie, care sunt implementate într-o manieră strictă şi la acelaşi nivel de exigenţă în toate cluburile reţelei, indiferent de categoria acestora. Noile măsuri sanitare, de siguranţă şi prevenire includ menţinerea distanţării fizice, limitarea gradului de ocupare al cluburilor, igienizarea suprafeţelor şi a echipamentelor, precum şi screeningul angajaţilor şi clienţilor pentru depistarea eventualelor simptome specifice Covid-19, susţin reprezentanţii World Class.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19