Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CC trimite joi spre publicare în Monitor deciziile privind Legea referendumului și revocările lui Blaga și Anastase

CC trimite joi spre publicare în Monitor deciziile privind Legea referendumului și revocările lui Blaga și Anastase

Un articol de: - 12 Iul 2012, 12:36
CC trimite joi spre publicare în Monitor deciziile privind Legea referendumului și revocările lui Blaga și Anastase Eveniment

Curtea Constituțională anunță că în cursul zilei de joi va trimite spre publicare în Monitorul Oficial decizia referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, dar și hotărârile referitoare la revocările din funcţiie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, respectiv al Camerei Deputaților, Roberta Anastase.

„În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), urmează să fie trimise spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii: Decizia nr. 727 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale); Decizia nr. 731 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului); Decizia nr. 683 din 27 iunie 2012 (asupra conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern, reprezentat de primul- ministru, pe de o parte , şi Preşedintele României, pe de altă parte); Decizia nr. 728 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga); Decizia nr.729 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor); Decizia nr.732 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr . 32 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului)", se arată într-un comunicat al CC .

CC aminteşte că aceste dosare au fost soluţionate în 9 şi 10 iulie.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, marţi, că Legea referendumului este constituţională, însă numai dacă se îndeplineşte o condiţie. Mai precis, numai dacă prezenţa la vot este de cel puţin jumătate plus unul din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale.

De asemenea, magistrații au considera că revocarea lui Blaga și Anastase este constituțională și că procedura de suspendare a lui Băsescu a fost respectată.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Monitorul Oficial,   revocare,   Vasile Blaga,   Roberta Anastase