Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR a amânat luarea unei decizii privind recunoaştea căsătoriilor gay încheiate în străinătate și a avizat pozitiv iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei formată din bărbat şi femeie (VIDEO)

CCR a amânat luarea unei decizii privind recunoaştea căsătoriilor gay încheiate în străinătate și a avizat pozitiv iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei formată din bărbat şi femeie (VIDEO)

Un articol de: fotbal - 20 Iul 2016, 10:12
CCR a amânat luarea unei decizii privind recunoaştea căsătoriilor gay încheiate în străinătate și a avizat pozitiv iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei formată din bărbat şi femeie (VIDEO) Eveniment

UPDATE: CCR a amânat decizia în cazul căsătoriei celor doi bărbați. Decizia, amânată până în luna septembrie. A fost ultima ședință înainte de vacanță.

De asemenea, Curtea Constituţională a avizat pozitiv, miercuri, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Magistrații Curții Constituționale discută miercuri cererea celor doi bărbaţi care vor recunoaşterea căsătoriei lor, oficiată în Belgia, informează B1 TV. Demersul inedit se judecă în aceeaşi zi în care se va lua în discuţie şi cererea de modificare a  a articolului 48 din Constituţie, prin care termenul „soţi" să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie".

Cei doi au spus că decizia, oricare ar fi ea, va fi acceptată deoarece trăim într-un stat de drept.

Întrebat ce părere are despre prevederile pe care le doresc în Constituție inițiatorii celeilalte solicitări, românul a răspuns: ”aceste prevederi sunt deja în Codul Civil: două persoane de același sex nu se pot căsători. Toți trebuie ascultați și respectați, chiar și cei trei milioane (care au semnat inițiativa). Aceste semnături au fost strânse fără a exista un cuplu vizibil cum suntem noi. Sunt sigur că văzându-ne mulți nu ar mai fi semnat această petiție”.

Curtea Constituțională discută cererea celor doi bărbaţi care vor recunoaşterea căsătoriei lor

Acesta a mai spus că nu este de acord cu organizarea unui referendum pe tema recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex. ”Imaginați-vă un referendum pe tema pedepsei cu moartea”, a argumentat românul.

”Suntem deja de 14 ani împreună. Chiar numărul acesta spune ceva. Acum ne cunoașteți cât de puțin. Noi suntem căsătoriți și dacă vom divorța vreodată, asta va fi singura manieră în care nu vom mai fi căsătoriți”, a mai precizat românul.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Soțul lui și-a exprimat încrederea că românii vor accepta căsătoriile între persoanele de același sex: ”cred că sunt pregătiți, cred că sunt deschiși la minte, pasionți și cu inimă mare, cu multe opinii și speranță pentru viitor și cred că ne vor sprijini”.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala