Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR a respins contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, privind abuzul în serviciu

CCR a respins contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, privind abuzul în serviciu

Un articol de: - 06 Iun 2017, 14:54
CCR a respins contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, privind abuzul în serviciu Foto:Revista 22 Eveniment

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, care a contestat articolul referitor la abuzul în serviciu din Codul Penal, informează news.ro, care citează mai multe surse.

Conform surselor citate, judecătorii CCR au declarat inadmisibilă sesizarea privind sintagma ”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu” întrucât s-au pronunţat în trecut pe acest subiect.

Prodanca a depus această contestație considerând că articolul în cauză ar trebui să prevadă un prag al prejudiciului dincolo de care o faptă să poată fi considerată abuz în serviciu.

Controversata Ordonanță 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni la începutul anului, prevedea un prag de 200.000 de lei la abuzul în serviciu. De altfel, această prevedere a fost unul dintre motivele de nemulțumire ale oamenilor, care au considerat că furtul este furt indiferent care este prejudiciul. În plus, în acea perioadă s-a speculat că prevederea a fost inclusă în ordonață cu dedicație pentru Liviu Dragnea, căci prejudiciul în dosarul său este de 105.000 de lei, sub pragul de 200.000 prevăzut în această ordonanță.

PSD a susținut că a propus această ordonanță, deși și pragul, pentru a pune în acord Codul Penal cu deciziile CCR. Asta deși CCR nu a făcut nicio precizare referitoare la  prag. Poziția judecătorilor a fost întărită acum, când CCR a subliniat că nu este sarcina sa să decidă un prag al abuzului în serviciu.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Curtea Constitutionala,   abuz in serviciu