Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR acuză din nou presiuni asupra judecătorilor și cere oprirea acţiunilor defăimătoare

CCR acuză din nou presiuni asupra judecătorilor și cere oprirea acţiunilor defăimătoare

Un articol de: - 23 Aug 2012, 14:17
CCR acuză din nou presiuni asupra judecătorilor și cere oprirea acţiunilor defăimătoare Foto: impulstv.ro Eveniment

Curtea Constituțională a acuzat din nou presiuni asupra judecătorilor Curții din partea membrilor clasei politice și a unor mijloace de informare în masă.

Curtea acuză, într-un comunicat ”actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul   îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel  atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii,se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării.”

În acest context, CCR a decis să facă un nou apel la autorităţile publice – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească – pentru a lua măsuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii Constituţionale.

De asemenea, solicită, prin intermediul aceluiași copmunicat, respectarea ” statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia.”
De altfel, imediat după publicarea deciziei de invalidare a referendumului, la începutul săptămânii, președintele Augustin Zegrean a declarat că se teme de presiunile care vor urma. Au existat presiuni și asupra judecătoarei Aspazia Cojocaru, mai ales după ce s-a aflat că aceasta ar fi înclinat balanța în favoarea invalidării referendumului. (Detalii AICI)

Până la anunțarea verdictului privind referendumul, judecătorii CCR s-au plâns în mai multe rânduri de ingerințe externe în actul de justiție prin presiuni venite din partea politicienilor (Detalii AICI si AICI).

Recent, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a acuzat judecătorii CCR că au adus un prejudiciu de imagine și de credibilitate instituției prin verdictul asupra referendumului.

Citește AICI comunicatul integral al Curții Constituționale

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Stiri Romania,   presiuni,   Augustin Zegrean