Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR AMÂNĂ DEZBATERILE PE CODURILE PENALE

CCR AMÂNĂ DEZBATERILE PE CODURILE PENALE

Un articol de: B1.ro - 04 Iun 2019, 12:25
CCR AMÂNĂ DEZBATERILE PE CODURILE PENALE Eveniment

CCR a amânat pronunțarea pe obiecțiile de neconstituționalitate formulate de PNL- USR și de președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Dezbaterea urmează să aibă loc pe 26 iunie.

Partidele și șeful statului reclamă peste trei sute de modificări ”nocive” aduse Codului penal şi Codului de procedură penală care vin ”în contradicţie nu doar cu statul de drept, şubrezind politica penală a României şi favorizând infractorii, dar şi cu Legea fundamentală”.

Modificările au fost adoptate, în 24 aprilie, de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

”Sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege. Dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor săi de partid”, a declarat atunci deputatul PNL Raluca Turcan.

”Nimic mai grav, nimic mai descurajant pentru orice om de bună credinţă. (...) Au dat acest vot astăzi în Parlamentul României împotriva tuturor cerinţelor din partea Uniunii Europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, dar, mai ales, împotriva aşteptărilor oamenilor corecţi din această ţară care îşi doresc ca legea să fie aceeaşi pentru toată lumea şi în România şi să pot să trăieşti în respect faţă de lege”, a mai declarat Turcan. 

Citeşte mai multe despre:   CCR