Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CCR a decis ca Poliţia va putea utiliza mașini fără număr propriu. În ce condiții va fi permis acest lucru

CCR a decis ca Poliţia va putea utiliza mașini fără număr propriu. În ce condiții va fi permis acest lucru

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iul 2019, 11:27
Sursă foto: Facebook / Politia Româ Eveniment

Curtea Constituțională a respins, miercuri, modificarea Codului Rutier prin care Poliției îi era interzis să utilizeze dispozitivele de măsurare a vitezei din mașini care nu au numere de înmatriculare ale instituției şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile, informează G4media.

Este pentru a doua oară când CCR a respins modificările aduse Codului Rutier, sesizarea aparținându-i făcută de președintele Klaus Iohannis.

Legea fusese adoptată pe 14 mai, de Camera Deputaților, cu 186 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă” şi 7 abţineri.

Ce modificări ale Codului Rutier au fost declarate neconstituționale:

(3) Constatarea contravenţiilor cu privire la faptele care încalcă dispoziţiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

(4) Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. 

Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, conform alin. (l) şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Cod Rutier
 
 
 
Loading...