Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce amenzi riști dacă nu respecți noile măsuri de restricție pentru combaterea coronavirusului

Ce amenzi riști dacă nu respecți noile măsuri de restricție pentru combaterea coronavirusului

Un articol de: Traian Avarvarei - 09 Noi 2020, 12:02
Ce amenzi riști dacă nu respecți noile măsuri de restricție pentru combaterea coronavirusului Foto: Pixabay.com Eveniment

A intra în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care vizează instituirea unor măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus2. Astfel, de luni, 9 noiembrie, între măsurile pentru care se vor da amenzi se numără obligativitatea purtării măștii de protecție și deplasarea doar cu declarațiepe proprie răspundere, în timpul nopții.

 

 

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă măsurile de restricțiile anti-COVID

 

 

Începând de luni, 9 noiembrie, devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise.

Totodată, autoritățile au dispus ca magazinele să se închidă la ora 21,00.

Se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 - 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere.

De asemenea, activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Se interzic petrecerile, mai precis „desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”.

Se închid, de asemenea, terasele care au pereți pentru „izolare termică”, iar restaurantele rămân închise în continuare.

În toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem online. Adică, inclusiv grădinițele. Doar creșele și after school-urile vor rămâne deschise.

Autoritățile încurajează, de asemenea, munca de acasă.

Măsurile sunt valabile pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii, dacă numărul de noi cazuri de coronavirus nu scade.

Cei care nu vor respecta aceste reguli, vor fi aspru sancționați, amenzile ajungând și la zeci de mii de lei. Mai exact, polițiștii pregătesc amenzi cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru cei care nu se conformează restricțiilor privind petrecerile, evenimentele sau alte evenimente publice.

În cazul în care masca de protecție nu este purtată sau dacă o persoană este oprită în intervalul menționat și nu are declarația pe proprie răspundere, amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.


 

 

 

MAI: Amenzi de 8,6 milioane de lei, într-o săptămână, pentru nerespectarea restricţiilor

 

 

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultima săptămână, în contextul epidemiei de coronavirus, polițiștii au dat peste 58.000 de amenzi în valoare totală de aproximativ 8,6 milioane de lei. Totodată, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, 54 dintre ele pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dagbog, a precizat că majoritatea neregulilor constate au fost legate de lipsa măștii de protecție, nerespectarea normelor privind distanţarea fizică sau cu privire la organizarea neconformă a unor evenimente în spații închise.

Polițiștii au verificat aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60.000 de operatori economici, 90.000 de locaţii de interes, printre care 40.000 de restaurante, terase şi fast-food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 480.000 de persoane.

„Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea socială sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis”, a declarat Dajbog.

În urma verificărilor au fost aplicate peste 58.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei.

La acţiunile de verificare au participat zilnic, în medie, 6.800 de poliţişti, 4.200 de jandarmi, 155 de poliţişti de frontieră, aproximativ 2.000 de angajaţi ai ISU şi 2.500 de poliţişti locali.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   amenzi,   amenda