Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce avere are Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

Ce avere are Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Oct 2020, 12:26
Ce avere are Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS Eveniment

Unul din cei mai bine cotați specialiști din România, Alexandru Rafila se poate lăuda și cu o avere considerabilă. Celebrul microbiolog, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi cel care va deschide lista candidaţilor din partea PSD pentru Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare, este investitor la bursa de la Bucureşti, arată datele din cea mai recentă declaraţie de avere.


 


Averea medicului Alxandru Rafila, reprezentantul României la OMS


 


 

Alexandru Rafila a ajuns să fie cunoscut și prin prisma actualei crize, chiar dacă acesta deține funcția de reprezentant al țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății. Doctorul a devenit unul din cei mai autorizați specialiști în perioada pandemiei.

Este, de altfel, și remunerat pe măsura celebrității sale în domeniul medical. Alexandru Rafila avea 300.000 de lei investiţi în acţiuni Transgaz (TGN), operator al sistemului naţional de transport gaze naturale, şi 120.000 de lei în acţiuni Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, scrie ZF.

În afară de acestea, conform declarației sale de avere, ar mai avea trei apartamente și cinci terenuri la Otopeni, Crevedia, Râșnov și Corbeanca. În afară de cele trei apartamente Rafila mai deține o casă de locuit la Râșnov.

Cu toate încasările de la instituțiile medicale la care activează, plus încasările din dividente, Alexandru Rafila ar fi strâns anul trecut 350.778 lei, adică 29.231 lei lunar, asta însemnând aproximativ 6.300 euro pe lună. Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Cine este și ce funcții are Alexandru Rafila

 


 

Alexandru Rafila, 59 de ani, a absolvit Universtiatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică.

A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministerului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate, potrivit Societăţii Române de Microbilogie.

Alexandru Rafila este și reprezentantul României la OMS.

De curând, el s-a alăturat grupului politic PSD și va candida pentru un post de parlamentar la alegerile din 6 decembrie 2020.

Recent a intrat în vizorul presei, nu numai în calitate de specialist, ci și datorită trecutului său, după ce au fost date publicității date despre legăturile tatălui acestuia cu Securitatea comunistă. Informațiile scoteau la iveală faptul că tatăl său ar fi lucrat la Arad în aparatul Securității, până în 1949. Într-o declarație, dată recent pentru B1 TV, doctorul condamna reacția presei pe acest subiect, recunoscând că îl afectează, profesional și personal.

”Mă afectează, sigur, și emoțional, dar nu văd unde este vina mea pentru că sunt fiul tatălui meu. Mi se pare absolut de nepermis modul în care este prezentat acest lucru. Ajungem într-o situație paradoxală, eu am mai spus lucru ăsta.

Oricine are o intenție bună și încearcă să ajute la clarificarea unor probleme, la îmbunătățirea imaginii Parlamentului, la schimbarea mentalității că oamenii merg în Parlament în interesul personal, nu în interesul public, oricine face acest lucru este automat atacat sau se încearcă excluderea lui.Eu n-am de ce să renunț la ceea ce am început, nu cred că a avea o opțiune social-democrată este un lucru rușinos.”, a declarat Rafila.

DOSAR DE POLITICIAN. RAFILA: NU SUNT DE ACORD CU APARTENENTA LA SECURITATE A TATALUI MEU

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   OMS,   declaratie de avere