Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce condiții trebuie să îndeplinească transportatorii de mărfuri pentru a intra pe teritoriul Republicii Elene

Ce condiții trebuie să îndeplinească transportatorii de mărfuri pentru a intra pe teritoriul Republicii Elene

Un articol de: Catinca Giosanu - 14 Aug 2020, 21:05
Ce condiții trebuie să îndeplinească transportatorii de mărfuri pentru a intra pe teritoriul Republicii Elene Eveniment

Grecia a înăsprit măsurile de restricție în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Autoritățile elene au anunțat ieri, 13 august 2020, faptul că Grecia a extins aplicarea măsurii de prezentare a unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, pe cale terestră și maritimă, tuturor categoriilor de persoane. Vineri, oficialii au revenit asupra anumitor prevederi din dispoziția respectivă și au făcut anumite modificări care fac referire la condițiile pe care trebuie să îndeplinească transportatorii de mărfuri pentru a intra pe teritoriul Republicii Elene.

 

 

Grecia a înăsprit restricțiile. Ce condiții trebuie să îndeplinească transportatorii de mărfuri

 

 

În cursul zilei de astăzi, autoritățile responsabile de limitarea răspândirii virusului Covid-19 au anunțat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fără a necesita deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Măsura a fost luată ca urmare a unor demerseuri efectuate de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

”Această nouă modificare vizând condițiile de acces pentru transportatorii de marfă a fost posibilă inclusiv urmare demersurilor efectuate, în regim de urgență, de către Ministerul Afacerilor Externe, în plan bilateral și la nivelul Comisiei Europene având în vedere necesitatea respectării recomandărilor acesteia referitoare la culoarele verzi de transport.”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

MAE: Obligativitatea prezentării unui test negativ rămâne în vigoare pentru toate celelalte categorii de persoane care călătoresc în Grecia

 

 

Pe de altă parte, oficialii Ministerului Afacerilor Externe atrag atenția că reglementările privind obligativitatea prezentării unui test negativ rămân în vigoare pentru toate celelalte categorii de persoane care călătoresc în Grecia. Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020.

”MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din țara de origine, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR. Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.”, au evidențiat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

În plus, autoritățile au reamintit faptul că absolut toți cetățenii de origine română pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot suna la numărul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   coronavirus