Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce despagubiri cere CASA REGALĂ de la români: Suma e spectaculoasă!

Ce despagubiri cere CASA REGALĂ de la români: Suma e spectaculoasă!

Un articol de: B1.ro - 05 Mai 2018, 09:34
Ce despagubiri cere CASA REGALĂ de la români: Suma e spectaculoasă! Eveniment

Casa Regală nu se sfieşte să îşi ceară profitul pierdut. A început procesul prin care Casa Regală cere statului român despăgubiri pentru că nu îi permite să exploateze pădurile pe care le are în proprietate. Procesul a fost deschis de Majestatea sa Regele Mihai şi este continuat acum de moştenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria, scrie Adevărul.

„Reclamanţii solicită obligarea pârâţilor în solidar la plata sumei de 244.803,98 de lei, cu titlu de compensaţii reprezentând contravaloarea produselor de masă lemnoasă pe care, în calitate de proprietari, nu le pot recolta pentru suprafaţa de pădure de 1083,4 hectare, administrate de Ocolul Silvic Regal Săvârşin în anul 2015. Imposibilitatea exploatării se datorează faptului că aceste suprafeţe sunt incluse în zone de protecţie, iar proprietarul are interdicţia de a exploata şi utiliza resursele naturale precum şi de a exercita folosinţa asupra acestora într-un mod incompatibil cu scopul pentru care a fost constituită zona de protecţie”, a precizat judecătorul Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

La această sumă se adaugă alte sume cerute sub formă de dobânzi fiscale. Statul român acordă despăgubiri în aceste situaţii, pe baza unei hotărâri de Guvern de anul trecut.

„Până în 2017, respectiv 30 iunie 2017, nu a existat o bază legală prin care să se poată acorda aceste despăgubiri. Ulterior acestei date, prin apariţia HG-ului, s-au acordat aceste despăgubiri Majestăţii Sale”, a declarat Maria Antal, şefa Gărzii Forestiere Bihor.

Casa Regală se află în imposibilitatea de a exploata pădurea şi în judeţele Braşov şi Prahova.

„Avem pe rol trei procese cu Casa Regală prin care se solicită compensaţii pentru anii 2014, 2015 şi 2016”, a precizat şefa Gărzii Forestiere Bihor.

Citeşte mai multe despre:   Casa Regala