Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce este Orostim-HV, suplimentul lansat de Institutului Cantacuzino

Ce este Orostim-HV, suplimentul lansat de Institutului Cantacuzino

Un articol de: Irina Mina - 03 Dec 2020, 13:37
Ce este Orostim-HV, suplimentul lansat de Institutului Cantacuzino Eveniment

Institutul Cantacuzino a pus, începând de miercuri, în vânzare suplimentul alimentar Orostim -HV, un supliment alimentar care se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

Ce este  suplimentul Orostim-HV, lansat miercuri de Institutului Cantacuzino

Mai exact, Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

Acesta a fost lansat miercuri, 02 decembrie 2020, la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino.

Prețurile pentru noul medicament anunțat de Institut sunt următoarele:  OROSTIM-HV 125 flacon cu 10 capsule: 25 lei; OROSTIM-HV 125 flacon cu 30 capsule: 60 lei; OROSTIM-HV 250 flacon cu 10 capsule: 30 lei; OROSTIM-HV 250 flacon cu 30 capsule: 80 lei.

Primul lot de imunomodulatori Orostim-HV, scos la vânzare

Amintim că primul lot de OROSTIM HV obținut prin procesul de microproducție al instituției de cercetare, lot compus din 942 de flacoane, a fost scos la vânzare miercuri.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs.

„Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități. Producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial. În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente”, se arată într-un comunicat publicat miercuri.

Astfel că, mai multe persoane s-au așezat la coadă de la primele ore ale dimineții pentru achiziționarea suplimentului.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Românii s-au grăbit să cumpere noul supliment alimentar creat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în speranța că acesta poate să ducă la creșterea imunității în contextul pandemiei și al sezonului gripal.

Ce spune Ludovic Orban despre acest supliment

Premierul Ludovic Orban a spus că este meritul MApN, care a finanțat toată cercetarea pentru acest supliment.

”Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanțat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piață un produs extrem de util. Aest produs poate fi folosit pentru reglarea cantității de anticorpi și întărește imunitatea organismului. Pentru noi Instititutul Cantacizino reprezezintă o instituție fundamentală în cercetarea medicală româneacă, o instituție pe care o vom sprijini, o instituție pentru care vom încerca să asigurăm finanțări serioase pentru atingerea obiectivelor ambițioase stabilite de conducerea institutului”, spune Ludovic Orban

Citeşte mai multe despre:   OROSTIM HV,   supliment alimentar,   Institutul Cantacuzino