Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce poți face după vaccinare pentru a combate durerea de la locul inoculării sau febra. Sfaturile specialiștilor

Ce poți face după vaccinare pentru a combate durerea de la locul inoculării sau febra. Sfaturile specialiștilor

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Ian 2021, 16:35
Ce poți face după vaccinare pentru a combate durerea de la locul inoculării sau febra. Sfaturile specialiștilor Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Campaniile naționale de vaccinare anti-COVID se desfășoară la nivelul fiecărei țări, iar în fiecare zi sunt imunizate mii de persoane în fața infecției cu noul coronavirus. În acest context, specialiștii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite au stabilit o serie de recomandări pentru persoanele care au primit deja serul și se confruntă cu reacții adverse minore, precum durere la locul inoculării sau febra.

 

Soluții pentru efectele secundare minore ale vaccinului anti-COVID

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) a oferit o serie de recomandări pentru pacienții care se confruntă cu efecte secundare minore, potrivit Agerpres:

Pentru durere la locul inoculării

Unul dintre efectele secundare minore apărute în urma vaccinări este o durere, prezentă în locul inoculării serului. Pentru această durere, CDC le recomandă persoanelor vaccinate să discute cu medicul curant în vedere administrării unui medicament fără prescrpție medicală, precum ibuprofenul sau paracetamolul.

Totodată, pentru a reduce durerea de la locul injectării pacienții pot apela și la o compresă umedă și rece, pe care să o aplice peste zona afectată.

În cazul în care apare febră în urma vaccinării

Pentru persoanele care se confruntă cu febră după ce s-a imunizat anit-COVID, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite recomandă consumul de lichide și îmbrăcăminte lejeră, pentru a reduce disconfortul.

Adresați-vă medicului dacă simptomenele persistă

Centrul pentru Prevenireaq și Controlul Bolilor din Statele Unite atrage atenția pacienților asupra faptului că este recomandat să se adreseze medicului în cazul în care efectele adverse nu dispar în 24 de ore, mai ales dacă roșeața și durerea la locul inoculării persistă.

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Bilanțul programărilor la vaccinul anti-COVID, în România

 

Campania națională de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a debutat în România la data de 27 decembrie, cu prima etapă, în care a fost imunizat personalul medical. Totodată, la data de 15 ianuarie, a început imunizarea în cea de-a doua etapă a campaniei, dedicată persoanelor cu vârste peste 65 de ani, bolnavilor cornici și angajaților din domeniile esenațile. Iată numerele de telefon la care cetățenii din etapa a II-a se pot programa.

Autoritățile au anunțat că între 15 ianuarie, ora 15, și 25 ianuarie, ora 9, s-au programat pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro 857.479 de persoane din etapa a II-a a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Dintre acestea, 351.977 sunt adulți cu vârste mai mari de 65 de ani, 193.557 suferă de afecțiuni cronice, iar 311.945 sunt angajate în domenii esențiale.

Potrivit autorităților, din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel: individual direct în platformă – 339.899 de persoane; prin intermediul medicilor – 154.801 de persoane; telefonic, prin Call Center – 98.070 de persoane; prin intermediul angajatorului – 264.709 de persoane din domenii esențiale.

Citeşte mai multe despre:   vaccinare anti-covid romania,   vaccinare anti-COVID-19