Ce se întâmplă dacă faci genuflexiuni zilnic?
Genuflexiunile îţi transformă total corpul şi îți tonifiază extrem de bine musculatura aducând numeroase beneficiile în viața ta.
Picioarele, muşchii fesieri, abdomenul, spatele şi braţele (dacă alegi să faci genuflexiuni cu anumite greutăţi) se vor bucura de pe urma antrenamentului tău. Odată ce muşchii de la picioare devin tot mai rezistenţi, va creşte astfel şi nivelul tău de energie. Astfel lucrurile obişnuite cum ar fi urcatul scărilor va deveni o activitate extrem de ușoară de realizat.
Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni sau măcar de 3-4 ori pe săptămână:
Îți lucrezi toţi muşchii din corp
Genuflexiunile nu vizează doar muşchii fesieri şi ai picioarelor, acest exerciţiu aduce beneficii pentru toată musculatura corpului. Este extrem de eficient, stimulează corpul să elibereze hormoni atât de importanţi pentru dezvoltarea musculaturii.
Vei arde mult mai repede grăsimile
Musculatura se va tonifia, acest exerciţiul este unul extrem de solicitant, iar dacă reuşeşti săfaci mai multe seturi de câte 15 repetări vei constata pe pielea ta că merită efortul. Antrenorii susţin că pentru fiecare kilogram de muşchi adăugat, corpul tău va arde 50-70 de calorii. Genuflexiunile sunt considerate unele dintre cele mai eficiente exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii, dar şi pentru arderea caloriilor în acelaşi timp, potrivit eva.ro
Se îmbunătăţeşte digestia
Mişcarea făcută pentru executarea corectă a genuflexiunilor are un rol benefic pentru digestie, favorizând eliminarea toxinelor din corp, realizând o absorbţia mai bună a nutrienţilor, cât şi reglarea mişcărilor intestinale care ajută la un tranzit intestinal bun.
Postura corpului se îmbunătăţeşteMare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt
Musculatura întregului corpului se îmbunătăţeşte dacă faci aceste exerciții cu regularitate.
Îţi reglezi echilibrul hormonal
Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor. În timpul exerciţiului, testosteronul şi hormonul de creştere au un nivel ridicat în corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grăsimilor, dezvoltarea masei musculare, îmbunătăţirea stării de spirit, a poftei de sex şi cu întărirea imunităţii.