Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce se întâmplă dacă faci genuflexiuni zilnic?

Ce se întâmplă dacă faci genuflexiuni zilnic?

Un articol de: - 11 Noi 2016, 12:36
Ce se întâmplă dacă faci genuflexiuni zilnic? foto:thewomen.md Eveniment

Genuflexiunile îţi transformă total corpul şi îți  tonifiază extrem de  bine musculatura aducând numeroase beneficiile în viața ta.

Picioarele, muşchii fesieri, abdomenul, spatele şi braţele (dacă alegi să faci genuflexiuni cu anumite greutăţi) se vor bucura de pe urma antrenamentului tău. Odată ce muşchii de la picioare devin tot mai rezistenţi, va creşte astfel şi nivelul tău de energie.  Astfel lucrurile obişnuite cum ar fi urcatul scărilor va deveni o activitate extrem de ușoară de realizat.


Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni sau măcar de 3-4 ori pe săptămână:

Îți lucrezi toţi muşchii din corp

Genuflexiunile nu vizează doar muşchii fesieri şi ai picioarelor,  acest exerciţiu aduce beneficii pentru toată musculatura corpului. Este extrem de eficient, stimulează corpul să elibereze hormoni atât de importanţi pentru dezvoltarea musculaturii.

Vei arde mult  mai repede grăsimile 

Musculatura se va  tonifia, acest exerciţiul este unul extrem de solicitant, iar dacă reuşeşti săfaci mai multe seturi de câte 15 repetări vei constata pe pielea ta că merită efortul. Antrenorii susţin că pentru fiecare kilogram de muşchi adăugat, corpul tău va arde 50-70 de calorii. Genuflexiunile sunt considerate unele dintre cele mai eficiente exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii, dar şi pentru arderea caloriilor în acelaşi timp, potrivit eva.ro


Se îmbunătăţeşte digestia

Mişcarea făcută pentru executarea corectă a genuflexiunilor are un rol benefic pentru digestie, favorizând eliminarea toxinelor din corp, realizând o absorbţia mai bună a nutrienţilor, cât şi reglarea mişcărilor intestinale care ajută la un tranzit intestinal bun. 

Postura corpului se îmbunătăţeşteMare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Musculatura întregului corpului se îmbunătăţeşte dacă faci aceste exerciții cu regularitate. 


Îţi reglezi echilibrul hormonal

Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor. În timpul exerciţiului, testosteronul şi hormonul de creştere au un nivel ridicat în corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grăsimilor, dezvoltarea masei musculare, îmbunătăţirea stării de spirit, a poftei de sex şi cu întărirea imunităţii. 

 Un alt lucru de care să ţii cont este acela că nu trebuie să te uiţi niciodată la picioare! Privirea trebuie să fie în oglindă (iar dacă nu eşti la sală atunci te vei uita înainte, ţinând capul drept).

Toată greutatea ta trebuie să o simţi în călcâie, care nu se ridică deloc de la sol în timpul exerciţiului. Un lucru extrem de important: când te laşi în jos, fundul se duce cât mai înapoi, iar spatele rămâne drept! Nu te lăsa cu trunchiul în faţă!

Citeşte mai multe despre:   sport,   sanatate