Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce se va întâmpla cu uraniul României? Administrația de Mediu a cerut insolvența Companiei Uraniului

Ce se va întâmpla cu uraniul României? Administrația de Mediu a cerut insolvența Companiei Uraniului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Oct 2020, 17:30
Ce se va întâmpla cu uraniul României? Administrația de Mediu a cerut insolvența Companiei Uraniului Foto: replicahd.ro Eveniment

Administrația Fondului pentru Mediu a cerut insolvența Companiei Naționale a Uraniului (CNU) în urmă cu o lună, cerând ca administratorul judiciar să fie consorțiul format din Rovigo SPRL și Trust Insolvency SPRL, potrivit HotNews.

În data de 20 februarie s-a deschis dosarul pentru declanșarea procesului de insolvență la Tribunalul București, de către Tinmar Energy, în calitate de creditor, alăturându-se și alți creditori, OSCAR Downstrem SRL, Allzone Guard SRL, Rino Guard SRL, iar în urmă cu o lună, Administrația Fondului pentru Mediu.

CNU are mari probleme, fiind investigate de Comisia Europeană pentru felul în care a folosit ajutorul de stat primit, pe care va trebui să îl returneze.

“Însă, chiar și așa este o companie importantă, mai ales în condițiile în care Guvernul vrea să dezvolte sectorul energiei nucleare, fiind semnat, săptămâna trecută, un acord cu SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea reactorului 1. Practic, acordul cu SUA îi oferă și mai multă valoare uzinei de la Feldioara, iar o insolvență nu ar face decât să încurce lucrurile”, conform Hotnews.

Cu toate acestea, ministrul Economiei Virgil Popescu este de părere că cei de la mediu se vor răzgândi, întrucât Nuclearelectrica urmează să achiziționeze uzina Feldioara.

Ambele companii, CNU și Nuclearelectrica, aparţin de stat, acționar majoritar fiind acum Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Citeşte mai multe despre:   Romania,   insolventa companie uraniu