Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce situație financiară are înlocuitorul lui Coldea: Noul prim-adjunct al SRI și-a publicat declarația de avere

Ce situație financiară are înlocuitorul lui Coldea: Noul prim-adjunct al SRI și-a publicat declarația de avere

Un articol de: - 03 Mai 2017, 11:46
Ce situație financiară are înlocuitorul lui Coldea: Noul prim-adjunct al SRI și-a publicat declarația de avere Eveniment

Pe 24 martie, directorul SRI Eduard Hellvig la numit în funcția de prim-adjunct pe generalul Răzvan Ionescu. Acesta îl înlocuiește pe Florian Coldea care a fost trecut în rezevă după ce a fost implicat într-un scandal în spațiul public ca urmare a dezvăluirile făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Despre Răzvan Ionescu, general de brigadă în vârstă de 45 de ani ani se știau puține informații înainte de a fi numit, printre acestea că o experienţă de peste 20 de ani în munca operativă a Serviciului.

Zilele acestea, acesta și-a făcut publică și declarația de avere, publicată pe pagina oficială a SRI. Potrivit acesteia, Ionescu deține , împreună cu soţia, trei terenuri, patru locuinţe, un autoturism şi un credit de 55.409 euro, precum şi venituri anuale de 118.628 de lei.

În privința terenurile, acestea sunt un teren intravilan de 1.735 de metri pătraţi și două în județul Galați de 5.000, respectiv 6.654 de metri pătraţi. De asemenea, trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă de 141 de metri pătraţi în judeţul Ilfov.

În declarația de avere a prim-adjunctul SRI mai apare un autoturism Toyota şi un credit de 55.409 euro, scadent în 2027. Răzvan Ionescu încasează de la SRI venituri anuale de 118.628 de lei, iar soţia sa primeşte 69.833 de lei anual de la Compania Naţională "Loteria Română" S.A., se mai arată în declarația de avere.

Despre cariera acestuia se stie că este "de profesie este fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania", a transmis atunci SRI.

Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde, potrivit SRI "a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism".

"A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere", mai informează instituţia.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Florian Coldea,   declaratie de avere,   terenuri,   case