Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cei mai buni producători de condensatoare pentru motoare – Kemet și Ducati Energia

Cei mai buni producători de condensatoare pentru motoare – Kemet și Ducati Energia

Un articol de: B1.ro - 05 Iun 2019, 11:53
Cei mai buni producători de condensatoare pentru motoare – Kemet și Ducati Energia Eveniment

Condensatoarele sunt componente pasive care îndeplinesc funcții simple, dar importante, de înmagazinarea energiei. Condensatoarele sunt folosite într-o mare varietate de aplicații, atât în circuite de curent alternativ, cât și în circuite de curent continuu, DC, digital, analog. Condensatoarele pentru motoare electrice trebuie să aibă o densitate energetică mare, să fie de calitate, să aibă un ciclu de viață cât mai lung. Cu cât condensatorul este mai puternic, cu atât el va oferi rezultate mai bune. În plus, condensatoarele trebuie să lucreze în condiții dure de mediu, la umiditate, tensiune și temperaturi ridicate.

Condensatoarele de legătură DC au dielectric metalizat din polipropilenă astfel ele pot funcționa la temperaturi ridicate de funcționare, având o rezistență excelentă în aceste condiții vitrege de mediu.

În această nișă sunt cunoscute mai multe companii care produc condensatoare de înaltă calitate.

Compania Kemet ocupă o poziție de principal producător de condensatoare pe această piață. Kemet produce condensatoare compacte cu tantal și este considerat al patrulea producător ca mărime de condensatoare obținute prin tehnologia pe bază de ceramică multistrat. Această companie oferă o gamă variată de condensatoare cu montare pe suprafață, dar și condensatoare cu montare prin orificiu. Tehnologiile folosite de Kemet sunt pe bază de ceramică, tantal, peliculă, aluminiu.

Condensatoarele din polipropilenă Kemet sunt de calitate înaltă, sunt pentru o întreagă linie de aplicații legate de autoturisme și domeniul industrial.

Condensatoarele din tantal sunt mai scumpe și se pot arde dacă nu sunt folosite corect. Acestea au totuși multe avantaje, sunt de dimensiuni mai mici, au durata de viață foarte lungă, au stabilitate termică bună, au capacitatea de auto-reparare, fiabilitate ridicată, majoritatea parametrilor stabili.

Ducati Energia este o companie italiană, din Bologna, renumită pentru componentele electronice și electrice de calitate înaltă pe care le produce. Compania a fost creată de frații Ducati, în anul 1926, ea producea condensatoare, tuburi de vid, componente radio. În anul 1940 compania a început să producă motoare pentru biciclete și motociclete. Ea a fost împărțită în Ducati Meccanica și Ducati Elettronica. În anul 1980, Ducati Elettronica a primit denumirea Ducati Energia, care în 1985 s-a împărțit în Ducati Elettrotecnica și în Zanussi Elettromeccanica. Ducati Meccanica se numește în prezent Ducati Motor.

Compania Ducati Energia produce condensatoare de curent alternativ pentru pornirea și funcționarea motoarelor, condensatoare pentru motoare electrice pentru pornire și funcționare. Acestea sunt de calitate excelentă și sunt prevăzute cu principalele certificări internaționale.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Compania produce și alte tipuri de condensatoare industriale, condensatoare de curent alternativ pentru iluminat, condensatoare de lămpi care pot avea carcasa din metal sau din plastic, care pot fi folosite pentru lucrul în condiții dificile, până la 100 grade. Acestea au și dispozitive de siguranță împotriva exploziilor.

Ducati Energia produce și condensatoare pentru aplicații electronice de putere, respectiv condensatoare AC&DC, condensatoare de curent continuu de convertizoare de energie. Acestea sunt  destinate pentru căi ferate, stocare de energie, sudare, filtrare. Au aplicații diferite, pentru tracțiune și căi ferate, filtrare, iluminare de înaltă putere, turbine eoliene și altele. Alte domenii de activitate ale companiei sunt: electronică în domeniul energetic, analizoare de calitate a energiei, vehicule electrice, stații de încărcare.

Ești în căutare de condensatoare de înaltă calitate pentru motoare? Căutarea ta se poate opri aici, această problemă este ca și rezolvată. Astfel de condensatoare se pot cumpăra online. Aici se găsesc condensatoare pentru motoare, marca Kemet, Ducati Energia, SR Passives, Miflex, dar și alte tipuri de condensatoare, elemente pasive - rezistențe, potențiometre, filtre supresoare, bobine de inducție, generatoare, varistori, etc. Toate aceste produse sunt comercializate la prețuri accesibile, rezonabile.

Când alegi un condensator trebuie să dai atenție la calitate, preț, marcă și altele detalii. Producătorii de care spuneam mai sus oferă cu siguranță condensatoare de înaltă calitate. Componentele de marcă Ducati sau Kemet sunt recunoscute ca fiind cele mai bune de pe această nișă de piață. Nu mai există niciun dubiu că aceste condensatoare trebuie alese dacă vrei să ai condensatoare foarte bune pentru motor. Astfel de produse nu prezintă scurtcircuite sau alte defecțiuni.

Desigur unele produse de marcă Ducati sau Kemet au prețuri care reflectă calitatea lor înaltă. Avantajul este că aceste produse au o durată foarte lungă de viață. Acest lucru este foarte important și poate nu apare la alți producători. Este bine de analizat toate avantajele din punct de vedere preț-calitate înainte de a decide care produs vei cumpăra.

În prezent mașinile cu motor electric intră tot mai puternic pe piață, mai ales că autoturismele pe motorină par să aibă zilele numărate. Se pare că în câțiva ani mașinile diesel vor dispărea complet de pe piață, din cauza emisiilor mari de oxid de azot.

Companiile din Franța vor să producă ultra-condensatori și baterii de litiu pentru autovehiculele electrice. Mașinile cu motor electric vor folosi ultra-condensatori care sunt mai rapizi, în procesul de acumulare și eliberare a energiei. Acestea permit și reducerea greutății vehiculelor. Prin tehnologiile NAWA, ultra-condensatorii pot îmbunătăți eficiența mașinii electrice și pot spori autonomia acesteia.

Anul trecut Lamborghini a creat un nou concept, Terzo Millennio, care este o mașină a viitorului. Aceasta are o tehnologie care acumulează rapid energie. Vehiculul stochează energie în componente de fibră de carbon, care apar în diferite zone ale mașinii, pe panourile caroseriei, pe componentele suspensiilor.

Lamborghini sunt considerate cele mai bune mașini în prezent de către specialiștii în domeniu. Despre Terzo Millennio, Maurizio Reggiani (șeful departamentului de cercetare, dezvoltare de la Lamborghini) a spus că este o mașină SF. Pentru conceptul Terzo Millennio, Lamborghini a colaborat cu Massachusetts Institute of Technology SUA. Cu Lamborghini Terzo Millenio s-a dorit lansarea unei super mașini electrice 100%.