Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură. Klaus Iohannis: Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă (VIDEO)

Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură. Klaus Iohannis: Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă (VIDEO)

Un articol de: - 13 Iul 2016, 12:04
Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură. Klaus Iohannis: Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă (VIDEO) Foto: presidency.ro Eveniment

Cei trei noi judecători ai Curţii Constituţionale (CCR), Livia Stanciu, Attila Varga şi Marian Enache,  au depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţie. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni în prezența președintelui Klaus Iohannis.

În discursul susșinut cu această ocazie, șeful statului a subliniat că îndatorirea CCR este aceea de a proteja statul de drept și democrația constituțională în vederea asigurării respectării drepturilor fundamentale ale oamenilor.

”Constituția României face din Curtea Constituțională garantul supremației sale. În cei 25 de ani de când există, Curtea Constituțională s-a dovedit eficientă în promovarea valorilor fundamentale consacrate de Constituție. Ea a contribuit la explicarea și punerea în aplicare a unor principii de bază ale constituționalismului modern, cum ar fi cooperarea loială între autoritățile publice, protejarea cetățenilor de orice amenințări la adresa drepturilor și libertăților lor și, mai ales, întărirea integrității și a transparenței în viața politică. Deseori, Curtea a fost un facilitator pentru racordarea sistemului normativ și chiar a vieții publice din România la valorile și principiile juridice promovate în spațiul european și internațional.

Dacă Preşedintele României are rolul constituţional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale, Curţii Constituţionale îi revine îndatorirea de a proteja şi promova statul de drept şi democraţia constituţională cu scopul ultim de a asigura protecţia drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus Klaus Iohannis, după cum informează Administrația Prezidențială.

Totodată, președintele i-a îndemnat pe cei trei noi judecători CCR să se ghideze în permanență după standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă.

”Urez succes în activitate judecătorilor constituţionali care au depus jurământul astăzi. Vă doresc tuturor să contribuiţi la conturarea Curţii Constituţionale ca un pol de stabilitate în arhitectura constituţională a statului, inclusiv prin jurisprudenţă clară, coerentă și predictibilă. Vă îndemn să aveţi permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism şi independenţă şi am toată convingerea că veţi onora cu demnitate magistratura care vă este încredinţată! Felicitări și succes noilor judecători ai Curții Constituționale a României!”, a conchis Klaus Iohannis.

Cei trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   juramant,   Livia Stanciu,   Klaus Iohannis