Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cel mai bătrân bărbat din lume este român: „Am primit cu emoție vestea cea mare”

Cel mai bătrân bărbat din lume este român: „Am primit cu emoție vestea cea mare”

Un articol de: Andrei Vlad - 29 Mai 2020, 14:27
Cel mai bătrân bărbat din lume este român: „Am primit cu emoție vestea cea mare” Eveniment

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân bărbat de pe planetă. Are 111 ani și 7 luni și locuiește în București.

Dumitru Comănescu a primit distincția de la Cartea Recordurilor, după decesul britanicului Bob Weighton, care a murit joi, la vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu s-a născut pe data de 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.

Numit „Mitică” de prieteni, Dumitru Comănescu a crescut într-o familie de intelectuali. În anii ’30 a devenit inginer agronom. L-a avut profesor pe Gheorghe Ionescu-Sisești, creatorul Institutului de Cercetări Agronomice și academician.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

 

Dumitru Comănescu, cel mai bătrân bărbat din lume: „Mă simt onorat și binecuvântat

 

Dumitru Comănescu a profesat până la aproape 90 de ani. În prezent, locuiește într-un apartament din Capitală, alături de fiica și de ginerele său. Acesta a aflat rapid de vestea recordului pe care l-a atins.

„Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

 

Dumitru Comănescu: „Sper ca dumneavoastră să mă depășiți

 

Dumitru Comănescu și-a exprimat recunoștința față de persoanele apropiate și divinitate.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a adăugat Comănescu.

La începutul anului, Guinness World Records a stabilit că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață din lume erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu (născut pe 8 noiembrie 1908).

 

Cea mai bătrână femeie din România a murit în 2020

 

Maria Ana Morariu a decedat la vârsta de 107 ani, la începutul lunii mai a acestui an. Femeia se afla într-un azil de bătrâni din Gherla, județul Cluj. Nu a fost căsătorită, nu avea copii și nici nepoți.