Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 02 Iun 2017, 22:31
Cel mai mare exerciţiu NATO din 2017: Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov! (FOTO, VIDEO) Eveniment

Peste patru mii de militari din nouă state, având aproximativ cinci sute de mijloace tehnice, participă în această perioadă, la Cincu, judeţul Braşov, la cel mai mare exerciţiu NATO din 2017 - Noble Jump 2017. Primii care au sosit în baza de antrenament sunt britanicii, iar vineri seară au ajuns pe Aeroportul Sibiu 50 de militari din Norvegia care se îndreaptă şi ei către poligon, relatează News.ro.

Avionul militar care a transportat contingentul norvegian ce ia parte la Noble Jump 2017 a aterizat, vineri, după ora 20.00, pe Aeroportul Sibiu, iar militarii au început descărcarea echipamentului cu care vor participa la antrenament.
Norvegia participă cu aproximativ 50 de militari (specializaţi în supraveghere, identificare şi selectare a ţintelor) și 15 vehicule militare şi echipamente tehnico-tactice care au fost încărcate în camioane cu care vor fi transportate către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, judeţul Braşov.

Şeful de stat major al exerciţiului „Noble Jump 2017”, colonelul Simon Lawrence, care a însoţit contingentul norvegian, a declarat, pe Aeroportul Sibiu, că acesta este cel mai mare exerciţiu NATO din 2017.

Peste 4000 de militari din 9 ţări vin să "LUPTE" la Brașov!

"Sunt peste două mii de militari din afara României şi peste două mii de militari români, cu cinci sute de mijloace tehnice, din nouă ţări diferite care vor ajunge la Cincu. Suntem aici pentru a demonstrat capabilitatea de a disloca rapid forţe de luptă într-un anumit punct”, a declarat col. Simon Lawrence.

Noble Jump 2017 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 26 mai - 16 iunie şi va utiliza în jur de 500 de mijloace tehnice. Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unităţi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania.

viewscntAu descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Stiri Brasov,   2017