Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cel mai "OSPITALIER" român, care a luat în spațiu MII DE BASARABENI, protest în fața Parchetului

Cel mai "OSPITALIER" român, care a luat în spațiu MII DE BASARABENI, protest în fața Parchetului

Un articol de: - 13 Feb 2018, 18:23
Foto: Antidotul Eveniment

Cel mai “ospitalier” gălățean a intrat în atenția autorităților, după ce a luat în spațiu, în apartamentul său de 2 camere, mii de basarabeni.

Supărat că a fost acuzat de declarații false în formă continuată la Evidența Populației, profesoruld e istorie Laurențiu Maxim, 44 de ani, a ieșit să protesteze în fața Parchetului.

El respinge toate acuzațiile și, pe bună dreptate, se întreabă de ce este singurul anchetat, notează Antidotul, în condițiile în care cazul său nu este singular, iar autoritățile știu acest lcuru.

“Autorităţile ştiau de existenţa acestor activităţi. Au fost infomate în scris despre aceste activităţi. Dacă autorităţile pe care eu le informam consideră că eu am făcut vreo infracţiune sunt dispus să mă cerceteze, dar nu mi se pare normal ca dintre toţi cei din reţea doar eu să fiu informat….Autorităţile nu sunt străine de acest fenomen, mai ales că eu şi alţi colegi care iau persoane în spaţiu am dat de două, trei ori pe an în ultimii şase ani note informative poliţiei cu privire la activitatea noastră. Mai mult, cei de la Evidenţa Populaţiei Galaţi cunosc foarte bine acest fenomen. Ne-au ajutat de multe ori, atît pe mine, cît şi pe ceilalţi cu asistenţă juridică. În primul rînd, banii aceştia ei nu veneau la mine, erau nişte intermediari din Republica Moldova. Este o adevărată filieră. S-au creat nişte reţele, la care şi-au dat concursul şi autorităţile. Nu înţeleg atît timp cît legea nu interzice să iei un număr de persoane în spaţiu de ce eu, din toată reţeaua asta locală, am ajuns să fiu sub acuzare”, a spus Maxim.

Polițiștii o țin pe a lor și spun că bărbatul a moșmondit numeroase declarații ca să mute în casa lui satul de moldoveni.

“Noi, ca Serviciu de Evidenţa Populaţiei, nu avem cum să limităm. Sunt declaraţii pe propria răspundere a persoanelor care vin şi solicită întocmirea unui nou act şi, din păcate, sunt persoane care cu rea voinţă şi cu rea intenţie iau în domiciul, contra cost, mai multe persone. Este vorba mai exact de 2.909 persoane care figurează la acea adresă, 1.500 au fost probabil la început. Din punct de vedere moral este strigător la cer dar din punctul de vedere al lucrătorului de la Evidenţa Popolaţiei noi nu avem ce face”, a declarat Silviu Bacalum, director Evidenţa Populaţiei Galaţi.

 
 
 
Loading...