Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, deschise în luna martie. Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 12.000 de persoane noi vor putea fi vaccinate zilnic (VIDEO)

Cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, deschise în luna martie. Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 12.000 de persoane noi vor putea fi vaccinate zilnic (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Feb 2021, 14:46
Cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, deschise în luna martie. Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 12.000 de persoane noi vor putea fi vaccinate zilnic (VIDEO) Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că în luna martie urmează să fie deschise 200 de cabinete de vaccinare, ce ar purea asigura imunizarea a 12.000 de persoane noi, pe zi. Cel mai probabil, programările se vor putea realiza începând cu finalul primei săptămâni din martie, iar vaccinarea va începe din data de 15.03. 

„Un plan făcut teminic și bine făcut ar trebui să ne protejeze de un al treilea val. Vaccinarea este una dint aceste soluții, dar trebuie să accesăm și să ne vaccinăm.

În luna martie vom deschide noi cabinete de vaccinare, cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, unde vom disitrbui vaccinuri de la Pfizer, conform calendarului de livrare, ceea ce va asigura un număr de aproximativ 12.000 de persoane noi care vor putea fi vaccinate zilnic.

Posibilitatea de programare va putea fi disponibilă foarte probabil în prima parte a lunii martie, la finalul primei săptămâni, iar activitatea de vaccinare va începe din 15 martie cel mai târziu. Este pobisil să înceapă și mai devreme, în funcție de dozele pe care le vom avea disponibile și dacă nu vor apărea alte schimbări în calendarul de livrare (...) În luna aprilie intenționăm să deschidem toate cabinetele de vaccinare prevăzute la nivelul fiecărui județ. 

Tot în aprilie este prevăzută începerea etapei III. Noi credem că după jumătatea lunii aprilie vom putea atinge cel puțin 100.000 de persoane vaccinate zilnic, respectiv 50.000 de persoane cu prima doză și 50.000 de persoane cu a doua doză. În luna septembrie am putea atinge acel prag de imunitate colectivă, de cel puțin 60% - 70%, reprezentâînd un număr de aproximativ 10 milioane de persoane”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, marți,.

 

 

S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita,   vaccinare anti-covid romania,   vaccin anti-Covid