Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cele mai bune cinci universități din România cer demiterea ministrului Cercetării după deciziile luate de acesta

Cele mai bune cinci universități din România cer demiterea ministrului Cercetării după deciziile luate de acesta

Un articol de: - 28 Apr 2017, 17:51
Cele mai bune cinci universități din România cer demiterea ministrului Cercetării după deciziile luate de acesta foto: radioiasi.ro Eveniment

Consorțiul Universitaria, în care sunt incluse cele mai bune cinci universități din țară, a solicitat premierului Sorin Grindeanu să aprobe demiterea ministrului Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, pe motiv că deciziile pe care le-a luat acesta în domeniul cercetării "decuplează cercetarea românească de la contextul internațional".

Consorțiul Universitaria a trimis o scrisoare deschisă prim-ministrului pentru a-l face conștient de pericolul integrității sistemului național de cercetare care ar putea apărea în urma acestei situații.

"Asistăm, în ultimele luni, la un adevărat asalt asupra eforturilor cercetătorilor români de a păstra standardele înalte ale unei cercetări de calitate", a precizat Mircea Dumitru, rectorul Universității București, potrivit Hotnews.

Acesta susține că cercetarea științifică se face doar prin colborare internațională, iar România riscă să fie izolată pe o perioadă lungă de timp.

"Deciziile pe care le-a luat Ministerul Cercetarii si Inovarii decupleaza cercetarea romaneasca de la contextul international. Mai mult, sansele tinerilor de a se impune si dezvolta in lumea stiintifica sunt sever periclitate, iar aceasta va conduce la o irelevanta totala in ceea ce priveste finantarea cercetarii  romanesti.

Cred ca, pe termen mediu si lung, ceea ce se intampla acum poate duce la o subminare a institutiilor romanesti de cercetare si, prin aceasta, la subminarea credibilitatii Romaniei si a securitatii nationale", a adăugat Mircea Dumitru.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Grindeanu,   ministru