Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unitatea 2 de la Centrala nucleară de la Cernavodă s-a deconectat automat: Este a doua avarie din ultimele patru zile (VIDEO)

Unitatea 2 de la Centrala nucleară de la Cernavodă s-a deconectat automat: Este a doua avarie din ultimele patru zile (VIDEO)

Un articol de: - 29 Mar 2018, 10:17
Unitatea 2 de la Centrala nucleară de la Cernavodă s-a deconectat automat: Este a doua avarie din ultimele patru zile (VIDEO) Eveniment

Unitatea 2 de la Centrala nucleară de la Cernavodă s-a deconectat automat joi dimineață. Centrala funcționează astfel doar cu un singur reactor. 

"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei", au transmis reprezentanții Nuclearelectrica.

Este a doua avarie care se produce la Centrala Nucleară de la Cernavodă în ultimele patru zile, pe 25 martie fiind probleme la ambele unități.

"Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ŞEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii,  aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare", a mai transmis Nuclearelectrica

Potrivit surse citate, deconectarea automată a reactorului şi lucrările de remediere a defecțiunilor nu au un impact negativ asupra populaţiei şi mediului înconjurător.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cernavoda ,   Nuclearelectrica