Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hai că se POATE! Oraşul din România declarat cel mai sigur din ţară. Are centură cu patru benzi (FOTO)

Hai că se POATE! Oraşul din România declarat cel mai sigur din ţară. Are centură cu patru benzi (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Oradea este considerat cel mai sigur oraș din țară, fiind oraşul care stă cel mai bine la majoritatea capitolelor.

Astfel, orădenii nu au probleme cu ambuteiajele, cu sistemul sanitar sau educaţia, iar datorită acestor lucruri Oradea a intrat în top 10 al primelor oraşe din România ca populaţie, după ce numărul locuitorilor a crescut la 221.861 persoane, potrivit capital.ro.

La nivelul cheltuielilor de capital, Oradea a investit 240,4 milioane de euro în ultimii opt ani, ceea ce înseamnă 1.225 euro pe cap de locuitor, iar în ceea ce priveşte fondurile europene, a reuşit să atragă proiecte în valoare de 140,6 milioane de euro, cu o medie de 716 euro pe cap de locuitor.

Aşa arată, în 2018, centura Oradei, a cărei construcţie care a început în 2004, având câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers, patru pasaje supraterane şi mai multe căi de acces spre şi dinspre oraş. Primăria Oradea lucrează acum la realizarea celui de-al cincilea pasaj peste centura oraşului ce va asigura accesul către viitoarea piaţă de vechituri.

Centura a fost construită cu fonduri ale Minsterului Transporturilor, ale bugetului local şi fonduri europene.

La baza evaluării orașului pentru a primi titlul de oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă au stat criterii precum: costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Citeşte mai multe despre:   Oradea
 
 
 
Loading...