Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam provine de la trei tablouri arse

Cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam provine de la trei tablouri arse

Un articol de: - 06 Aug 2013, 15:50
Cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam provine de la trei tablouri arse Eveniment
Expertiza realizată de specialiștii Muzeului de Istorie a fost finalizată, iar potrivit acesteia, cenușa analizată în dosarul furtului de tablouri din Rotterdam provine din arderea a cel puțin trei tablouri realizate în tehnica uleiului pe pânză.

Cenușa care a fost analizată de specialiștii muzeului a fost ridicată din casa Olgăi Dogaru, mama unuia dintre suspecții relaționați cu acest furt, Radu Dogaru.
"În urma analizării compoziţiei chimice a materialelor menţionate şi a evidenţierii, în interiorul acestora, a pigmenţilor specifici picturilor pe pânză, a reieşit faptul că cenuşa provine din arderea a cel puţin trei opere de artă (tablouri realizate în tehnica uleiului pe pânză)", arată un comunicat al Muzeului Național de Istorie a României, citat de Mediafax.

Analiza fizico-chimică a fost făcută în perioada 26 aprilie - 18 iulie, de către o echipă formată din trei experţi, care au analizat cenuşa utilizând mai multe metode, şi anume microscopia optică şi electronică, spectrometria cu fluorescenţa de raze X şi difracţia de raze X.

Rezultatele integrale ale expertizei vor fi prezentate joi în cadrul unei conferințe de presă.

În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.