Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cercetătorii au testat cu succes un medicament deja existent pe piață, împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un antiparazitar cunoscut

Cercetătorii au testat cu succes un medicament deja existent pe piață, împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un antiparazitar cunoscut

Un articol de: Beatris Ionita - 05 Apr 2020, 12:09
Cercetătorii au testat cu succes un medicament deja existent pe piață, împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un antiparazitar cunoscut Sursă foto: Pixabay Eveniment

O echipă de cercetători de la Universitatea din Melbourne a descoperit că un medicament antiparazitar, care este deja pe piață, dă roade anihhilează virusul SARS-CoV-2 atunci când utilizat în primele de 48 de ore de la infectare.

Ivermectina este un utilizat pentru tratarea infecțiilor din organism cauzate de paraziți. Cercetatorii au testat mai întâi activitatea antivirală a medicamentului împotriva SARS-CoV-2, prin infectarea celulelor și administrarea Ivermectina.

Unul dintre cercetătorii, Dr. Kylie Wagstaff, a declarat că atunci când medicamentul a fost eficient pe celulele infectate cu coronavirus dintr-o cultură de laborator. În plus, el a declarat că în primele 48 de ore, o singură doză a oprit capacitatea de răspândire a virusului.

De asemenea, activitatea virusului s-a redus semnificativ în primele 24 de ore și a dus la pierderea substanțială materialului viral.

Totuși, dacă adminisrarea s-a făcut după 72 de ore, medicamentul nu a mai dat rezultate.

Este încă neclar modul în care actționează Ivermectina asupra virusului, dar Wagstaff consideră că medicamentul cel mai probabil amortizează capacitatea de reproducere, dar dacă tratamentul, admnistrat la timp, ar putea să prevină boala să progreseze s-ar micșora și rata de transmitere de la om la om.

Ivermectina are efecte similare cu cele descoperite pe COVID-19 și asupra altor virusuri inclusiv HIV, Febra Dengue, virusul Zika și Gripa Spaniolă.

Wagstaff a subliniat că medicamentul este sigur pentru oameni și este deja disponibil pe scară largă în întreaga lume pentru a trata indicații parazitare, ar fi viermi și păduchi.

Cu toate acestea, următorul pas este de a identifica dozele sigure și eficiente pentru corpul uman și dacă va funcționa, pentru că deocamdată a fost testat doar pe celule.

 

Peste 3.600 de cazuri de COVID-19, în România

 

În ceea ce privește situația din România, autoritățile au raportat, sâmbătă, la ora 13.00, 3.613 cazuri de infecție cu COVID-19, cu 430 mai multe decât bilanțul anunțat vineri, la aceeași oră, de Grupul de Comunicare Strategică. 119 pacienți sunt internați la ATI, iar numărul deceselor a ajuns la 146.

În același timp, 329 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale. 

Cât privește situația infectărilor pe județe, Suceava rămâne principalul focar de COVID-19 din România, cu 967 de cazuri de contaminare și 43 de decese. Urmează Bucureștiul, unde au fost testate pozitiv 550 de persoane, iar 15 și-au pierdut viața.

Alte județe cu peste 100 de cazuri de infectare cu COVID-19 sunt: Neamț, Timiș, Arad , Brașov , Hunedoara, Cluj , Constanța și Galați.

În schimb, în județele Vâlcea, Gorj, Tulcea, Sălaj și Harghita au fost raportate sub zece cazuri de îmbolnăvire.

 

Coronavirusul a ajuns în toate colțurile planetei

 

La nivel mondial, peste 1.200.000 de oameni au fost testatați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar 64.747 de persoane contaminate au murit. Vestea bună este că aproape 250.000 de oameni din toată lumea au fost declarați vindecați.

Potrivit celor mai recente date, pandemia afectează, în acest moment, 206 țări și teritorii de pe Glob.

Statele Unite ale Americii rapotează cel mai mare număr de infecții, la nivel mondial, peste 310.000 de persoane fiind testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Pe teritoriul american, bilanțul deceselor a ajuns la 8.454 de victime. De asemenea, autoritățile americane anunță că peste 8.000 dintre persoanele infectate sunt în stare critică. Pe de altă parte, aproape 15.000 de americani au fost declarați vindecați.

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   medicament,   cercetare