Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Certificate false de teste negative pentru COVID-19, găsite din nou la frontiera Promachonas. Autoritățile din Grecia verifică centrele de certificare din România și Bulgaria

Certificate false de teste negative pentru COVID-19, găsite din nou la frontiera Promachonas. Autoritățile din Grecia verifică centrele de certificare din România și Bulgaria

Un articol de: Andrei Ștefan - 15 Iul 2020, 20:25
Certificate false de teste negative pentru COVID-19, găsite din nou la frontiera Promachonas. Autoritățile din Grecia verifică centrele de certificare din România și Bulgaria FOTO: Hepta Eveniment

Recent, la punctul de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia, Promachonas, au fost identificate documente false care certifică un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit postului de televiziune Meha TV pentru o sumă de 30 de euro, unii turiști au vrut să evite astfel o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

Și miercuri, într-un control efectuat de autoritățile elene asupra unui număr mic de persoane, au fost găsite certificate de autenticitate dubioasă, notează ert.gr.

De aceea, certificatele sunt verificate pentru a vedea dacă au fost eliberate de centrele de control autorizate pentru testatea pentru COVID-19 din Bulgaria și România.

 

Cât costă testul de depistare a noului coronavirus

 

Românii care merg în Grecia în această perioadă trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

Dacă în urmă cu câteva zile singurele centre unde se efectuau teste pentru coronavirus erau clinicile private, începând de luni românii pot efectua teste la cerere, contra cost, și în centrele DSP.    

În funcție de tipul unității de testare, dacă este de stat sau privată, precum și în funcție de durata aflării rezultatelor, prețurile variază considerabil. Astfel românii care aleg DSP-urile pentru efectuarea testelor pentru deistarea noului coronavirus trebuie să scoată din buzunar 250 de lei, iar aflarea rezultatului poate dura între 48 și 72 de ore, așa cum au declarat pentru B1.RO un reprezentant al DSP Vrancea. A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

Cei care optează însă pentru clinicile private din București sau din marile orașe, trebuie să știe că prețul unui test variază între 280 și 350 de lei. Cel de 350 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

 

Obligativitatea prezentării testului COVID-19 pentru Grecia a fost devansată

 

Termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului negativ pentru COVID-19, necesar intrării pe teritoriul elen, a fost modificat.

„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi, termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01”, preciează MAE printr-un comunicat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Citeşte mai multe despre:   Promachonas,   certificat coronavirus