Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CFR, întârzieri mari la programul de reparații capitale: Sunt reabilitați doar 10 kilometri de rețea anual

CFR, întârzieri mari la programul de reparații capitale: Sunt reabilitați doar 10 kilometri de rețea anual

Un articol de: - 30 Sep 2013, 13:43
CFR, întârzieri mari la programul de reparații capitale: Sunt reabilitați doar 10 kilometri de rețea anual Foto: economica.net Eveniment

CFR are mari întârzieri la programul de reparașii capitale, pe aproximativ 8.000 de kilometri din cei 10.700 km de rețea. Potrivit lui Jean Nicolaos, director Strategie și Relații Internaționale, compania reabilitează anual doar 10 kilometri, relatează Mediafax.

"Din păcate, avem mari rămâneri în urmă la reparaţiile capitale, ele fiind cele care menţin în viaţă reţeaua. Dacă până în 1989 făceam cam 300 km de reparaţii capitale pe an, astăzi din cauza lipsei fondurilor necesare facem 10 km pe an, ceea ce este practic insuficient. Nefăcând reparaţii capitale, trebuie să introducem restricţii de viteză", a afirmat Nicolaos.

Totodată, el a precizat că trenurile de călători circulă cu o viteză medie comercială de 46 km/oră, iar cele de marfă rulează la 23 km/oră.

Până în 2020, CFR își propune să finalizeze reabilitarea laturii nordice a Coridorului IV şi să realizeze modernizări ale laturii de sud a respectivului traseu, efortul financiar având o valoare estimată de circa 7 miliarde de euro, susţinut şi din fonduri europene.

"Ne gândim să promovăm chiar şi liniile de mare viteză, pentru că România nu poate rămâne o insulă izolată din acest punct de vedere", a mai spus reprezentantul CFR.

Anterior, CFR a anunțat că reparaţiile capitale pentr cei 8.000 de kilometri ar presupune investiţii de peste 10 miliarde de euro.

Citeşte mai multe despre:   CFR,   intarzieri