Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CFR SA va plăti doar 75.000 de lei, după ce o femeie s-a ales cu mâna amputată de tren

CFR SA va plăti doar 75.000 de lei, după ce o femeie s-a ales cu mâna amputată de tren

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Noi 2019, 13:22
Foto: Facebook / CFR Calatori Eveniment

CFR SA va plăti o amendă penală de doar 75.000 de lei, după ce o femeie s-a ales cu mâna amputată de tren. Decizia aparține Curții de Apel Alba Iulia și este definitivă. Prima instanță stabilise o amendă de 1.2 milioane de lei, dar compania a făcut recurs. 

O femeie s-a ales cu mâna stângă amputată după un accident produs pe 14 septembrie 2014, în gara Subcetate din județul Hunedoara. Era noapte, iar ea și alți șase călători se îndreptau spre linia de cale ferată pentru a lua trenul. Femeia s-a oprit între liniile de cale ferată pentru că era întuneric beznă și niciun indicator.

Pasagerii au fost surprinși de trecere simultană a trenului de călători și a unui tren de marfă, care venea pe linia cealaltă. Din cauza curenților de aer, ea s-a dezechilibrat și a căzut cu brațul peste linia de cale ferată.

Judecătoria Hațeg a condamnat CFR SA la plata unei amenzi penale de 1.2 milioane de lei și a obligat-o să afușeze în toată gările din țără, timp de 3 luni, decizia de condamnare. Asta deoarece compania nu a asigurat indicatoare, fapt ce a dus la vătămarea corporală a femeii. CFR SA a atacat decizia, iar Curtea de Apel Alba Iulia a redus pedeapsa la doar 75.000 de lei.

„Din probatoriul administrat în dosar a reieșit că accidentul s-a produs ca urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze . 

Totodată, din probe a rezultat și faptul că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare și nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcționând ilegal”, se arată într-un comunicat al CFR SA.
 

Citeşte mai multe despre:   cfr sa
 
Loading...