Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CFR: Traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară

CFR: Traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară

Un articol de: George Lupu - 27 Ian 2021, 13:38
CFR: Traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară foto simbol: Pixabay Eveniment

Vremea rea a îngreunat miercuri traficul feroviar de pe întreaga rețea feroviară. Cu toate acestea, circulaţia se desfăşoară în condiţii normale în zona de sud-est a ţării, iar trenurile pe rutele Bucureşti - Constanţa şi Ciulniţa - Călăraşi vor circula, începând cu ora 13:00, cu locomotive electrice, informează Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

 

Trafic feroviar îngreunat din cauza ninsorilorTraficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară, fără a fi înregistrate probleme în circulaţie, însă la această oră se menţine măsura ca trenurile înscrise în circulaţie să fie tractate în continuare de locomotive Diesel doar pe două tronsoane din sud-estul ţării, şi anume Ţăndărei - Feteşti şi Constanţa - Mangalia, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

CFR S.A menţionează că echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa atenţionărilor de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să fie menţinut operaţional traficul pe toate magistralele.

De asemenea, la nivelul celor opt regionale feroviare personalul de specialitate al CFR SA se păstrează permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), astfel încât, în funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, în aşa fel încât să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic

 

Mai multe trenuri, suspendate

 

În cursul zilelor de miercuri și joi, circulația mai multor trenuri va fi suspendată din cauza fenomenelor meteo precum ninsori și vânt puternic. Totodată, CFR Călători a anunțat că pe ruta București – Constanța trenurile vor circula cu locomotive diesel în locul celor electrice.

„În urma avertizărilor meteorologice (ninsori și rafale de vânt puternic) emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru partea de Sud-Est a țării, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul companiilor feroviare fiind instituit Comandamentul de Iarnă.

În contextul acestor avertizări meteo, compania de Infrastructură – CFR SA ne-a comunicat decizia de a restricționa pe secția București – Constanța circulația cu locomotive electrice, ceea ce generează necesitatea asigurării circulației cu tracțiune Diesel și modificări în mersul trenurilor CFR Călători”, a anunțat CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Citeşte mai multe despre:   CFR