Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment China: S-a descoperit o posibilă cauză a homosexualităţii

China: S-a descoperit o posibilă cauză a homosexualităţii

Un articol de: - 25 Mar 2011, 11:13
 China: S-a descoperit o posibilă cauză a homosexualităţii Foto: vcs.org.au Eveniment

O substanţă din creier controlează preferinţele sexuale ale şoarecilor masculi, arată un studiu al cercetătorilor din China. Şoarecii masculi cărora li s-a scos serotonina din creier, şi-au pierdut preferinţa pentru femele, relatează BBC. Cercetătorii spun că este prima oară când se arată că un neurotransmiţător joacă un rol în preferinţele sexuale ale mamiferelor.

O serie de experimente au arătat că atunci când li s-a pus la dispoziţie posibilitatea alegerii partenerilor, şoarecii care nu aveau serotonină în creier, nu au arătat vreo preferinţă pentru masculi sau pentru femele. Când aceşti şoareci au fost băgaţi în cuşcă cu alţi masculi nemodificaţi, ei au emis sunete de împerechere.

Explicaţia pentru acest lucru se găseşte în faptul că celor doi şoareci, le-a fost extirpată o genă, numită triptofan hidroxilasa, care are un rol important în producerea serotoninei.

În orice caz, preferinţele pentru femele pot fi restabilite prin injectarea serotoninei în creier.

Potenţiale legături între serotonină şi sexualitatea umană, nu pot fi luate încă în consideraţie.

Cercetătorii spun că nu pot încă să aplice aceeaşi regulă şi la oameni. Ei nu pot spune clar dacă bărbaţii care prezintă nivel scăzut de serotonină în creier, au înclinaţii homosexuale.

„Nu avem încă dovezi suficiente în acest sens, dar ar putea exista o legătură între serotonină şi homosexualitate, cert este că un nivel scăzut al serotoninei înseamnă mai puţină agresivitate, impulsivitate şi dorinţe sexuale”, a spus cercetătorul de la Institutul Babraham din Cambridge. Keith Kendrick.

Citeşte mai multe despre:   cercetători,   homosexuali,   studiu