Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trei milioane de euro din bani publici pentru un mandat de Avocat al Poporului: Renate Weber confirmă chiria de 50.000 de euro pe lună plătită pentru sediul instituţiei

Trei milioane de euro din bani publici pentru un mandat de Avocat al Poporului: Renate Weber confirmă chiria de 50.000 de euro pe lună plătită pentru sediul instituţiei

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Sep 2019, 15:13
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Statul român plăteşte o chirie de 50.000 pe lună pentru chiria sediului în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului. Informaţia a fost confirmată chiar de către Renate Weber, sâmbătă, într-o apariţie televizată.

Fiind mai precişi, pentru un mandat de 5 ani cât are Avocatul Poporului, din bani publici se duc nu mai puţin de 3 milioane de euro pentru a asigura locul de funcţionare a instituţiei.

Sediul instituţiei este în într-o clădire de 2.087 mp din zona Universităţii, iar beneficiar al banilor de chirie este o fostă companie de stat privatizată în 1996.

Mai exact, din 2018,  Avocatului Poporului funcţionează în strada George Vraca nr 8, o clădire istorică, ridicată în anii ’30, fost sediu SAR Grogueria Standard, ulterior sediu Centrofarm. 
Imobilul aparţine companiei Generalcom, o societate pe acţiuni cu activităţi de închiriere a bunurilor imobiliare care îi are ca acţionari pe Alaine Louis Michel Emile Bonte şi Iberstate International Holding din Luxemburg. Compania este listată pe piaţa Rasdaq şi deţine acţiuni la două mari companii farmaceutice.

Citeşte mai multe despre:   Renate Weber,   Avocatul Poporului
 
 
Loading...